Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Besplatni telefon: 0800 7557

HDZ-ov telefon: Nazovi i prijavi politički revanšizam!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog brojnih pritužbi HDZ je otvorio besplatnu telefonsku liniju i pozvao sve one, koji su dobili otkaze ili su premješteni na niže funkcije, da to i prijave.

U stranačkoj središnjici sve vrvi od poziva ljudi koji su dobili otkaze ili premještaje. Političke protivnike iz vladajuće koalicije optužuju za čistku u javnim poduzećima. 'Svakodnevno dobivamo pritužbe od naših članova i simpatizera zaposlenih u jav. tvrtkama i poduzećima. Dobivaju otkaze ugovora o radu ili su premješteni, iako imaju sve uvjete i kriterije da ostanu na svojim radnim mjestima. Dapače, na njihovo mjesto dolaze oni, koji ne ispunjavaju stručnu spremu', rekla je Silvana Oruč Ivoš, glasnogovornica HDZ-a.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u

Jedan od takvih poziva uputio je i Ivan Vuković, voditelj tehničke jedinice za održavanje. Nakon pet godina rada u Hrvatskim autocestama poslodavac ga je degradirao. Inženjera strojarstva sve je začudilo. Na njegov rad, kaže, nije bilo pritužbi. Zadovoljavao je sve kriterije, a HAC-u kojem je, tvrdi, bio lojalan, donio i milijunske uštede.

>> Kritika HDZ-u zbog 'spavanja' u oporbi

'Odluku u kojoj je pisalo razlog moje smjene - stvaranje neprijateljskog okruženja među radnicima, i postrojavanje radnika kao general. Neke 3 anonimne prijave spominju, koje ja u životu vidio nisam', rekao je Ivan Vuković.

 'Svrha je bila maknut politički nepodobne i stavit podobne! Ja sam član HDZ-a i ne obnašam nikakve funkcije. Ne ja, nego svih 18 koji su u zadnjih mjesec dana smijenjeni. 4 su dobila otkaz ugovora o radu', rekao je Vuković.

U najjačoj oporbenoj stranci prozivaju za čistke i u drugim javnim poduzećima, ne samo u HAC-u. Višak su, prema informacijama s terena, i u HŽ-u, Hrvatskim šumama, HEP-u - i to na različitim mjestima. Prema HDZ-u radi se o brojci oko tisuću ljudi.

Dok HDZ svojim žrtvama nudi pravnu pomoć, iz pojedinih tvrtki u javnom sektoru negiraju optužbe za revanšizam. Neki od ovih slučajeva dobit će i još jedan epilog. Već su tužili odgovorne. Sada rasplet i potvrdu svojih tvrdnji čekaju na sudu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene