Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ-ovci ne misle tako

Kritika HDZ-u zbog 'spavanja' u oporbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krizu je, barem za Vladu Zorana Milanovića, lakše preživjeti s oporbom kakvu ima aktualna Kukuriku koalicija.

Iako su gospodarski pokazatelji sve lošiji, iz redova najveće oporbene stranke HDZ-a izostao je svaki konkretan prijedlog ili konstruktivna kritika. Tomislav Karamarko čak ni ne dolazi redovito u Sabor.

Pročitajte i ovo Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

>> VIDEO: Čačić drijemao na sjednici Vlade

Aktualna Vlada nema jaku oporbu. Banski dvori rade neopterećeno jer HDZ spava. 'Uopće se ne slažem s tim', brani svoju stranku Gordan Jandroković, član predsjedništva HDZ-a. 'O svemu tome treba pitati ljude iz vodstva HDZ-a', kaže donedavna šefica HDZ-a Jadranka Kosor.

Tomislav Karamarko rijetko je u Saboru, a upravo je to HDZ zamjerao Zoranu Milanoviću dok je bio u oporbi. 'Naš predsjednik Karamarko odrađuje terenske poslove susrete sa stranim predstavnicima i mislim da HDZ radi najbolje što može', kaže Jandroković. Karamarko govori rijetko i samo o probranim temama.

'Svima nam je stalo da na uspjehe naše zemlje ne gledamo zlurado, na neuspjeh ove Vlade i neprekidno ponavljamo što bi trebalo učiniti', ističe Domagoj Ivan Milošević, saborski zastupnik HDZ-a. 'Zaista najavljujem da ćemo od jeseni puno oštrije kritizirati, ali i predlagati konstruktivna rješenja za dobrobit Hrvatske', kaže Jandroković.

Do jeseni je Vlast što se tiče oporbe mirna. Tada HDZ kreće sa zakonima. 'Jedan od zakonskih prijedloga koji će se ticati ubrzanja investicijskih projekata već je spreman, jedan od prijedloga je i plaćanje PDV-a za srednje i manje poduzetnike nakon naplate', smatra Milošević.

No, za kritiku uvijek ima vremena. 'Nažalost, ostaju samo obećanja i sve teži i teži život građana', kaže Željko Reiner, potpredsjednik Sabora iz redova HDZ-a. HDZ-ovci smatraju i da aktualnu vlast treba pustiti još malo. Tvrde kako se potezima sve više zamjeraju građanima, a u tome oni profitiraju. Dio HDZ-ovaca zamjera vodstvu što naizgled ne rade. Više je ipak onih koji smatraju da je Karamarku stranka prioritet.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene