Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zadarski gradonačelnik i jedan od istaknutijih članova HDZ-a Božidar Kalmeta, neće biti na izbornoj listi za parlamentarne izbore koji će se održati 11. rujna.


Na izborima 2016., Božidar Kalmeta neće biti na izbornoj listi svoje stranke – HDZ-a.

Vezani članci Davor Valčić Otvoren poseban žiro-račun za pomoć zadarskoj obitelji kojoj je u velikom požaru izgorio stan, doznajte kako možete pomoći Spašen medo u požaru Prikuplja se pomoć za obitelj kojoj je izgorio stan, žena pred porodom. U manje od 24 sata donirano gotovo 23.000 eura: "Na neki način me sram..."

To su potvrdili predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i Božidar Kalmeta osobno tjedniku Nacional.

'Točno je, neću biti na listi za devetu izbornu jedinicu. To je isključivo moja osobna odluka. Nitko iz vrha stranke od mene nije tražio da to učinim. Za takvu svoju osobnu odluku dobio sam puno razumijevanje predsjednika stranke Andreja Plenkovića, čiju politiku u potpunosti podržavam', izjavio je Kalmeta za Nacional.

Tvrdi da ta njegova odluka nema veze s optužnicom kojom ga se tereti da je kao bivši HDZ-ov ministar mora, prometa i infrastrukture, svojim suradnicima podijelio više od 15 milijuna kuna i 850 tisuća eura iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta.