Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ likuje zbog 'Marićeve nevinosti'

"Most se mora ispričati. Sada nema temelja za osnivanje istražnog povjerenstva za Agrokor"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U HDZ-u smatraju da je objavom snimke HBOR-a skinuta ljaga s ministra Zdravka Marića oko dodjele kredita Agrokoru jer se vidi da se izuzeo iz rasprave i odlučivanja. Poručili su da sada nema temelja za osnivanje istražnog povjerenstva za Agrokor te da se Most mora ispričati hrvatskoj javnosti.

Branko Bačić, presjednik Kluba HDZ-a u Saboru kazao je, kako se Most i Slaven Dobrović moraju ispričati cjelokupnoj hrvatskoj javnosti zbog slučaja Marić.

"Rekao sam da će se, ukoliko se objavi tonski zapis i dokaže da je ministar Marić kriv, tražiti njegova politička odgovornost. Hoće li je sada snositi Slaven Dobrović, stoga što je njegova izjava u kojoj optužuje Marića obilježila u velikom dijelu raspravu oko osnivanja istražnog povjerenstva za Agrokor. Ne samo to, nego je cjelokupna priča bila usmjerena na diskreditiranje ministra ali i Vlade. Most i njihov predsjednik ne prezaju od jefitnih objeda na račun dužnosnika HDZ-a. Drago nam je da cjelokupna Hrvatska javnost vidi da je ministar Marić bio u pravu", poručio je Bačić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ivan Penava Sporna suradnja Hoće li HDZ-ovci ići na smjenu Plenkovića? "To bi značilo rušenje u paranoidnu desnicu" Andrej Plenković Euforija u HDZ-u Plenković otkrio jesu li već počeli pregovori

Sada HDZ očekuje da oporba prihvati u Saboru njihov prijedlog da se odgodi osnivanje istražnog povjerenstva za Agrokor, a poruka ide prvenstveno SDP-ovcima jer ih je Most, smatraju u HDZ-u, s Marićevom ulogom oko dodjele kredita Agrokoru doveo u zabludu. Dokazano je, ustvrdio je Bačić, da ministar Marić nije utjecao na nikoga.

"Očekujemo da se prihvati prijedlog Kluba HDZ-a da se odgodi glasovanje o osnivanju istražnog povjerenstva kako bi DORH u miru proveo istragu. Nakon toga, ukoliko se utvrdi da postoji temelj za optužnicu odnosno kazneni postupak, neka se on prepusti pravosuđu. Ukoliko ne, HDZ je spreman da se tada osnuje povjerenstvo u Saboru i politička odgovornost", kazao je Bačić. 

Dodao je da je pokušaj osnivanja povjerenstva bilo utemeljeno na pretpostavci da je Marić utjedao na odobrenje kredita. "Sada smo utvrdili da to nije točno. Utvrdilo se da se izuzeo iz rasprave, pa idu korak dalje pa im je još uvijek Marić kriv jer je kao prije sjednice utjecao na članove NO-a. Prema tome, ako ovo nije dokaz da na sjednici NO-a on nije utjecao na nikoga onda ne znam što bi trebao biti dokaz. Nakon ovoga svima mora biti jasno tko laže, a tko govori istinu', poručio je Bačić.

Kazao je i da ne može vjerovati da se izbor ustavnih sudaca veže uz imenovanje jednog povjerenstva te je namjeru SDP-a, da izbor ustavnih sudaca uvjetuje osnivanjem povjerenstva za Agrokor, nazvao pokušajem jeftine ucjene.

Podsjetimo, mostovac Slaven Dobrović optužio je ministra Marića da je nagovarao članove Nadzornog odbora HBOR-a, među kojima je bio i on, da krajem prošle godine dodijele kredit Agrokoru.

Marić je opovrgnuo optužbe i zatražio javno objavljivanje snimke sa sjednice NO-a što je podržao i Dobrović.

Nakon što je snimka objavljena, Slaven Dobrović se ispričao.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene