Zlatko Hasanbegović na Festivalu slobode
Zlatko Hasanbegović na Festivalu slobode Foto: Matija Habljak/Pixsell

HDZ je u subotu na Facebooku ocijenio da je političarima DP-a, koji su u subotu bili na Festivalu slobode u Zagrebu, umjesto 30. obljetnice bitke za Vukovar bilo važnije "zloupotrebljavati pojam slobode i ugrožavati zdravlje drugih odgovaranjem građana od cijepljenja protiv COVID-a.


"Političarima Domovinskog pokreta, onima još preostalim, danas je umjesto 30. obljetnice bitke za Vukovar bilo važnije zloupotrebljavati pojam slobode i ugrožavati zdravlje drugih odgovaranjem građana od cijepljenja protiv COVID-a. Koliko su autentični u svom 'domoljublju' i 'brizi' za Vukovar i hrvatske branitelje, toliko su uvjerljivi i u svom znanju i argumentaciji o cjepivu i koronavirusu", objavio je HDZ na Facebooku.

Natko Beck - 1 Natko Beck o Festivalu slobode i antivakserima: ''Ili smo mi jako, jako glupi ili su oni krivo informirani. Vidim da su neki zadrti i misle da su shvatili čitavi svijet''

Festival slobode 2.0 održao se u subotu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića gdje je okupljeno mnoštvo izrazilo svoje nezadovoljstvo epidemiološkim mjerama za suzbijanje širenja koronavirusa, a s govornice se pozivalo na miran otpor mjerama i cijepljenju. Na festivalu se okupilo više tisuća ljudi, koji su popunili istočnu stranu Trga bana Jelačića te je bio zaustavljen i tramvajski promet. 

Na festivalu su se mogli vidjeti i saborski zastupnici i dužnosnici političkih stranaka, među ostalim, Stjepo Bartulica (DP) i Igor Peternel (DP) te Zlatko Hasanbegović (Blok za Hrvatsku).

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju