Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PLAĆAJU GRAĐANI

POLITIČKE TRZAVICE Vladaju Hrvatskom, ali su ljuti rivali u ovom gradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Političke prepirke u Vrgorcu ne prestaju. Osim po velikanu Tinu Ujeviću, grad je postao poznat po čestim izborima i vječitoj borbi između HDZ-a i Nezavisne liste mladih.

Atmosferu su dodatno ugrijale ovrhe koje ovih dana šalje novoizabrani gradonačelnik Ante Pranić. Član je Nezavisne liste koju podržava MOST. Pitali smo i njih i vrh HDZ-a što misle o ovim sukobima.

Građani gradu Vrgorcu duguju oko tri milijuna kuna za neplaćenu komunalnu naknadu, tvrdi gradonačelnik. "To je bilo oružje kojim je očito HDZ kupovao glasove svo ovo vrijeme. Želim jednostavno uvesti red", kaže Pranić. 

Iz vrgoračkog HDZ-a poručuju da je gradonačelnik licemjeran. "Ne vidim smisla da on uvodi red ako taj red on sam nije prije par godina poštivao", kaže Rudolf Grljušić, donedavni HDZ-ov gradonačelnik Vrgorca.

Gradonačelnik pokazuje račune i kaže da je sve plaćeno. A dok traju prepirke, Vrgorac još čeka priliku za napredak. Mnogi građani Vrgorca jedva spajaju kraj s krajem. Bliže se i novi izbori za nešto više od pola godine, a Vrgorčani se pitaju gdje je kraj prepucavanjima.

Na pitanje kad će prestati s tim, Grljušić kaže da oni iz HDZ-a pokušavaju biti konstruktivni. Pranić, pak, kaže da bi volio da vrh hrvatskog HDZ-a vidi što radi HDZ u Vrgorcu. 

Stanje u Vrgorcu prate i HDZ, ali i MOST koji podržava sadašnjeg gradonačelnika. Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, kaže da će političkih prepucavanja poput ovih u Vrgorcu biti i da od toga ne treba stvarati veliku famu. "Držim da i mi i Most imamo dovoljno mudrosti i znanja, imamo odgovornost za vođenje države, pa sukobi na nižoj razini neće utjecati", kaže Bačić. 

Nikola Grmoja, Mostov saborski zastupnik, kaže da je jedno lokalno, a drugo je nacionalna razina. "Mi smo svoja politička platforma, mi ćemo izaći gdje god možemo na lokalnim izborima, bit ćemo u sukobu i sa SDP-om i sa HNS-om i sa HDZ-om, imat ćemo svoje kandidate", kaže Grmoja, dodajući da je to izborna utakmica.

A ta utakmica izgleda ni u Vrgorcu nema kraja.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene