Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijerka je komentirala napise prema kojima pokojni ministar obrane Gojko Šušak 'gubi' svoju aveniju u zagrebačkoj Dubravi.


Kosor je rekla kako će se HDZ kao oporba u zagrebačkoj gradskoj skupštini, tomu žestoko oduprijeti. 'Ministar obrane u ratnim godinama mora imati dostojanstveno mjesto u hrvatskoj povjesti kako to i zaslužuje i nitko nema pravo revidirati hrvatsku povijest ni na kojoj osnovi', poručila je.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Predsjednica obilazi otoke, na Susku otvorila novu rivu Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Premijer pozvao branitelje da budu glas razuma: "Bez njih ne bi bilo ni hrvatske slobode ni demokracije"

Predsjednica Vlade danas je položila vijenac i zapalila svijeće podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a potom, kod prvog od 938 bijelih križeva na groblju, zabola u zemlju hrvatsku zastavicu u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

'Ovim simboličnim činom još jednom smo dali do znanja svima i samima sebi da žrtvu branitelja Vukovara i žrtvu hrvatskih branitelja u oslobađanju Hrvatske nećemo nikada zaboraviti', poručila je Kosor u izjavi novinarima dodajući kako u 'skladu s tom obavezom treba svakodnevno živjeti i raditi'.

Podsjetila je kako se na vukovarskom Novom groblju, u dijelu na kojem je izgrađeno Memorijalno groblje žrtava iz Domovinsklog rata, nalazila najveća masovna grobnica u Europi nakon II. svjetskog rata, iz koje je ekshumiranio 938 nevinih žrtava srpske agresije.

'Ovo su dani kada se sjećamo i kada smo u mislima s onima koji su dali najveću žrtvu i ugradili živote u temelje Republike Hrvatske', istaknula je dodajući kako je akcija 'Oluja' bila slavna osloboditeljska akcija na koju je Hrvatska imala pravo jer je bila napadnuta i bila žrtvom Miloševićeve velikosrpske ideje a velik dio zemlje i okupiran.