Obavijesti Video Pretražite Navigacija
1 član, 1 glas, 1 kandidat

Karamarko nije htio glasati sam za sebe: Umjesto njega, glasao sin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Održavaju se unutarstranački izbori za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Članovi HDZ-a biraju predsjednika stranke prvi put po principu "jedan član - jedan glas", na biračkim mjestima u gradskim, općinskim i područnim izbornim povjerenstvima, do 19 sati. Jedini kandidat je sadašnji predsjednik stranke Tomislav Karamarko.

Pročitajte i ovo Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati

Tomislav Karamarko danas je došao na biračko mjesto u Zagrebu, međutim nije htio glasati sam za sebe. Umjesto njega, glasao je sin.

Na biračkom mjestu još jednom je komentirao kandidaturu Vesne Pusić za vrh UNa-a rekavši da je ona loš kandidat, ali da će imati tehničku podršku Vlade. Ne zna, kaže, tko skuplja potpise protiv nje.

'Jedini sam kandidat i nije dobro da glasam sam za sebe'

'Neću glasati sam za sebe, jedini sam kandidat i nije dobro da glasam sam za sebe', kazao je Karamarko novinarima na izbornom mjestu u središnjici zagrebačkog HDZ-a u Gundulićevoj ulici.

Izrazio je žaljenje što nije imao protukandidata, podsjetivši da je prije četiri godine za predsjednika stranke izabran u konkurenciji od pet kandidata.

Karamarko smatra da su današnji izbori demonstracija demokracije jer su i mnogi političari koji su vodili velike stranke u Europi bili u situaciji da budu jedini kandidati za stranačke predsjednike.

'To vidim kao potvrdu svog dosadašnjeg rada, rada svog tima i dosadašnjih pet izbornih pobjeda. Na neki način je to možda honoriranje svega toga', naglasio je.

Karamarko je kazao i da mu je sada teško procijeniti koliko će članova stranke izaći na izbore, podsjetivši kako je imao potporu 30 tisuća članova stranke za svoju ponovnu predsjedničku kandidaturu.

O prioritetima

Najavio je da će mu u idućem četverogodišnjem razdoblju prioriteti biti gospodarstvo, kvaliteta života, otvaranje novih radnih mjesta, investicije i sprječavanje iseljavanja mladih ljudi iz zemlje.

Na novinarski upit o medijskim nagađanjima da će se nakon HDZ-ova sabora u svibnju ići na prijevremene izbore, Karamarko je odgovorio da je to teško. 'Teško. Mi smo u jednom političkom braku s Mostom koji je za sada dobar. Uvijek nailazimo na neke prepreke ali to rješavamo', naglasio je.

Glasati može 207 tisuća članova HDZ-a

Na predsjedničkim izborima svoj glas do 19 sati može dati više od 207 tisuća članova HDZ-a, a to pravo imaju svi punoljetni članovi stranke u Hrvatskoj i u Koordinacijama HDZ-a u inozemstvu. Izbori se održavaju na 778 biračkih mjesta u Hrvatskoj i 18 biračkih mjesta u inozemstvu. Nakon zatvaranja birališta u Središnjici HDZ-a bit će organiziran doček izbornih rezultata, a obraćanje predsjednika HDZ-a očekuje se u 21 sat.

Doček izbornih rezultata za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) održat će se u Središnjici HDZ-a, a Obraćanje Tomislava Karamarka očekuje se u 21 sat.

U svojoj viziji za iduće četiri godine vođenja HDZ-a, koju je pod sloganom 'Za pobjednički HDZ i jedinstvenu Hrvatsku' uputio članovima stranke, Karamarko je istaknuo da će u tom razdoblju raditi na uklanjanju radikalizma i isključivosti iz hrvatskoga javnog prostora i poticati atmosferu dijaloga; da će novoj generaciji članova HDZ-a otvoriti prostor za preuzimanje najodgovornijih dužnosti u stranci i državi; da će nastaviti s demokaratizacijom i modernizacijom HDZ-a kao europske demokršćanske stranke te promicati temeljne vrijednosti demokršćanstva u hrvatskom društvu - domoljublje, pravednost, solidarnost i supsidijarnost.

Navodi i da će u idućem razdoblju kroz djelovanje u Vladi osigurati cjelovito provođenje gospodarskoga programa HDZ-a do potpunog gospodarskog oživljavanja Hrvatske, uklanjati prepreke povratka investitora, poticati demografsku obnovu i zaustavljanje odlaska mladih u inozemstvo. Najavio je i snažnu potporu Hrvatima u BiH i učvršćivanje odnose s Hrvatima izvan zemlje. (Hina/I.B.T.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene