Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko o potpori za novorođenčad

'Tu reformu će osjetiti oni koji su to zaslužili, a ne siromašni i potrebiti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Puno toga je danas bilo rečeno u Saboru, no najviše pažnje je privukla jedna izjava Tomislava Karamarka.

Tijekom aktualnog prijepodneva SDP-ovi zastupnici uglavnom su 'rešetali' prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka. Među njima je bio i Domagoj Hajduković koji se osvrnuo na predizborno obećanje o 1000 eura za svako rođeno dijete.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko na općem saboru HDZ-a govorio i o svojoj kandidaturi Karamarko savjetuje vodstvu HDZ-a da osnuje Domoljubnu koaliciju broj dva Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

'Proračun je donesen, a mjere nema. Mjera koja je trebala popraviti demografske probleme, postala je predmet sprdnje. Odgovorite nam nedvosmisleno - radi li se o obmani birača ili niste u stanju osmisliti model kojim bi isplaćivali ove naknade?, pitao je Hajduković.

Tomsilav Karamarko prvo je konstatirao kako je Vlada tu tek dva mjesea te da prijašnja vlada u posljednje četiri godine nije napravila ništa po tom pitanju.

Konstatirao je kako je se ova mjera početi primjenjivati 'vjerojatno od 1. rujna' te da za nju treba smisliti adekvatan zakonski okvir, no pažnju je svima privuklo ono što je rekao na kraju svog odgovora na zastupničko pitanje.

'Pa šta reći, gledajte Vlada je tu dva mjeseca i nešto. Vi ste imali 4 godine pa doista ništa niste napravili na ovom planu, dakle socijalna osjetljivost nula. Obećali smo tisuću eura po novorođenom djetetu, da, to je istina. Osigurali smo i 100 milijuna kuna sredstva za to. Prema tome od 1.9. će to vjerojatno krenuti, moramo donijeti adekvatniji zakon. Prema tome, doista Vlada je socijalno osjetljiva. I vjerujte, reformska Vlada jest, da, ali na taj način da tu reformu osjete oni koji su zaslužili a ne oni koji su potrebiti i siromašni', završio Karamarko. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene