Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naoružajte se strpljenjem

Ako krećete na put, oprez: Usporeno se vozi na čitavoj jednoj dionici autoceste A1, zbog prometne nesreće između Karlovca i Jastrebarskog kolona duga četiri kilometra

Dolaskom vikenda počele su se stvarati gužve na autocestama. HAK javlja da je na važnijim cestama pojačan promet, a mogući su povremeni zastoji i kolone.

S vikendom pred vratima na hrvatskim su se cestama počele stvarati gužve.

Pročitajte i ovo Autobus Prometa u Splitu Najgora opcija za građane Splitski Promet upozorio gradove i općine: "Ukinut ćemo autobusne linije" Irena Belamarić, HAK - 2 turistička sezona cvjeta Krkljanac na svim cestama, zatvorena dionica prema granici: "Ogromna je gužva..."

Hrvatski autoklub upozorava da je promet pojačan na važnijim cestama, posebno na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Diračje, Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu, prilazima turističkih središta duž obale, pojedinim graničnim prijelazima te trajektnim lukama i pristaništima.

Zastoji i kolone

Moguće su poteškoće, povremeni zastoji i vožnja u koloni na pojedinim dionicama autocesta te na dijelovima na kojima se vozi uz privremenu regulaciju prometa.

HAK je objavio da se pred naplatnom postajom Lučko u smjeru mora vozi u koloni iz smjera zagrebačke obilaznice (A3) te Jadranske avenije, a pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko jedan kilometar.

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 između čvorova Jastrebarsko i Karlovac u smjeru Dubrovnika stvorila se kolona vozila u pokretu duga oko četiri kilometara, a pred naplatom Lučko u smjeru mora vozi se u koloni iz smjera Jadranske avenije, javlja HAK.

Povremeno se u koloni vozi, uz kraće zastoje, između Lučkog i čvora Donja Zdenčina u smjeru Karlovca, a gužva je između Zagreba i Bosiljeva u oba smjera.

Pred graničnim prijelazom Rupa u smjeru Slovenije čeka se u koloni dugoj jedan kilometar, a pojačan je promet i prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u smjeru Slovenije. Kolona koja se dijelom proteže na Istarski ipsilon duga je dva kilometra.

Promet je povećan i na Krčkom mostu u oba smjera.

Gužve i za vikend

HAK gužve očekuje i tijekom vikenda, s obzirom na prijelazno vrijeme sa srpnja na kolovoz.

Na graničnim prijelazima sa Slovenijom i Mađarskom, tijekom jutra već su zabilježena čekanja, a tako će biti i u subotu 1. kolovoza. Tijekom cijele subote očekuje se vrlo gust promet u smjeru juga, ali i unutrašnjosti.

Često zastoji, zaustavljanja i vrlo gust promet mogući su na autocestama A1 i A6 između naplatne postaje Lučko i čvora Bosiljevo 2 u smjeru mora, pred naplatom Demerje i Lučko na izlasku prema Zagrebu, zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvora Jankomir i Buzin u smjeru naplate Lučko uz duža čekanja.

Gužva se očekuje i na Istarskom ipsilonu (A8 i A9), u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija, kao i na graničnim prijelazima sa Slovenijom te Bosnom i Hercegovinom.

Gust promet moguć je i duž Jadranske magistrale (DC8) u blizini turističkih središta te na Krčkom mostu i u lukama Zadar i Split.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene