Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Šteta je minimalizirana'

Hajdaš Dončić: Restrukturiranje Croatia Airlinesa nema alternative

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić rekao jer danas u Rijeci da restrukturiranje nacionalne zrakoplovne kompanije Croatia Airlinesa nema alternative te je pozvao zaposlenike da se do 2015. dodatno potrude i podupru plan restrukturiranja jer 'inače od kompanije neće biti ništa'.

Odgovarajući na pitanja novinara, ministar je rekao da do 2015. plan restrukturiranja mora biti završen, a uprava, vlada i mjerodavno ministarstvo pokušavaju pronaći partnera za dokapitalizaciju.

Naglasio je da su sve zrakoplovne kompanije u okruženju u problemima i da se Croatia Airlines pokušava spasiti te je pozvao, kako je rekao, sve dionike kompanije, a ponajprije zaposlenike, da se do 2015. dodatno potrude i podupru plan restrukturiranja jer "inače od kompanije neće biti ništa".

>> Normaliziran promet Croatia Airlinesa

Pošto su u samo dva dana 42 člana kabinskog osoblja prijavila odlazak na bolovanje, Croatia Airlines suočila se s neplaniranim poremećajima u prometu te je u srijedu i četvrtak otkazano 15 međunarodnih i pet domaćih letova.

Ministar Siniša Hajdaš Dončić izjavio je danas da je šteta Croatia Airlinesa minimalizirana i da su, "osim par linija, sve druge operabilne", a trošak za nekoliko dana neletenja je oko 200.000 kuna.

Govoreći o riječkoj Zračnoj luci, ministar je istaknuo da ona, kao i u Osijeku, nema dovoljno prometa te da ju se, u paketu s investicijama u riječku luku, pokušava nuditi ulagačima. Dodao je da je za te zračne luke raspisan natječaj za konzultanta koji, među ostalim, treba pronaći investitora.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odluka Vlade Slamka spasa za Croatia Airlines: 80 milijuna kuna duga unosi se u temeljni kapital CA Slika nije dostupna Ili dogovor ili bankrot Hajdaš Dončić: Bit će još štrajkova, ali ne popuštamo!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene