Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić rekao jer danas u Rijeci da restrukturiranje nacionalne zrakoplovne kompanije Croatia Airlinesa nema alternative te je pozvao zaposlenike da se do 2015. dodatno potrude i podupru plan restrukturiranja jer 'inače od kompanije neće biti ništa'.


Odgovarajući na pitanja novinara, ministar je rekao da do 2015. plan restrukturiranja mora biti završen, a uprava, vlada i mjerodavno ministarstvo pokušavaju pronaći partnera za dokapitalizaciju.

Naglasio je da su sve zrakoplovne kompanije u okruženju u problemima i da se Croatia Airlines pokušava spasiti te je pozvao, kako je rekao, sve dionike kompanije, a ponajprije zaposlenike, da se do 2015. dodatno potrude i podupru plan restrukturiranja jer "inače od kompanije neće biti ništa".

>> Normaliziran promet Croatia Airlinesa

Pošto su u samo dva dana 42 člana kabinskog osoblja prijavila odlazak na bolovanje, Croatia Airlines suočila se s neplaniranim poremećajima u prometu te je u srijedu i četvrtak otkazano 15 međunarodnih i pet domaćih letova.

Ministar Siniša Hajdaš Dončić izjavio je danas da je šteta Croatia Airlinesa minimalizirana i da su, "osim par linija, sve druge operabilne", a trošak za nekoliko dana neletenja je oko 200.000 kuna.

Govoreći o riječkoj Zračnoj luci, ministar je istaknuo da ona, kao i u Osijeku, nema dovoljno prometa te da ju se, u paketu s investicijama u riječku luku, pokušava nuditi ulagačima. Dodao je da je za te zračne luke raspisan natječaj za konzultanta koji, među ostalim, treba pronaći investitora.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Velika akcija HGSS Rijeka - 21 Detalji velike akcije HGSS-a na Prviću: Planinarku spašavalo nekoliko timova s više otoka i riječka kapetanija Autobus Autotroleja nakon požara, ilustracija Zapalio se autobus u tunelu u Rijeci: Vozač završio u bolnici, stvarale se gužve na cesti
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju