Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Muzej bećarca u Pleternici

Plenkovića dočekali bećarcem: "Evo nama našeg dragog gosta. Sišo Andrej s Pelješkoga mosta." Pogledajte i kako im je odgovorio

Aktualno Galerija Otvoren muzej bećarca - 6 Otvoren muzej bećarca - 6 Foto: DNEVNIK.hr Otvoren muzej bećarca - 5 Otvoren muzej bećarca - 5 Foto: DNEVNIK.hr Otvoren muzej bećarca - 4 Otvoren muzej bećarca - 4 Foto: DNEVNIK.hr Otvoren muzej bećarca - 3 Otvoren muzej bećarca - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Otvoren muzej bećarca - 2 Galerija 1/6 >>
Kaže se da je bećarac put do slavonskog srca, a upravo u srcu Slavonije, u Pleternici, otvoren je Muzej bećarca, i to na Trgu bećarca. Na otvaranje stigao je i predsjednik Vlade Andrej Plenković, a dočekan je, naravno, bećarcem. Više donosi reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić.

U slavonskom mjestu Pleternici otvoren je Muzej bećarca. Na otvorenju je jedan od gostiju bio i premijer Andrej Plenković.

"Evo nama našeg dragog gosta. Evo nama našeg dragog gosta. Sišo Andrej s Pelješkoga mosta. Sišo Andrej s Pelješkoga mosta", zapjevalo se tim povodom.

Veselim tamburašima premijer nije ostao dužan pa je – uzvratio bećarcem.

"Kako ide? Slavonijo, rodno moje polje, tko te pozna od bećara bolje!" rekao je Plenković.

Interaktivni muzej prati život Slavonca, i to od kolijevke pa do groba. Kroz taj život prolaze posjetitelji, proživljavajući i osjećajući tradiciju, kulturu, baštinu. Sve, naravno, uz pjesmu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon istupa Rimac Plenković: ''Ako se nekome prijeti, postoji policija i DORH, neka prijavi prijetnje''

"Krenut ćemo na način da ćemo vas uvesti u svijet bećarca, domovinu bećarca. Naučit ćemo vas bećarskom natpjevavanju. Provest ćemo vas kroz život bećarca od djetinjstva, mladosti zaljubljivanja, ženidbe", kazala je ravnateljica muzeja Jasna Hoffman u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Tina Kovačića.

Stara narodna pjesma u dvostihu

Bećarac, stara narodna pjesma u dvostihu, nerijetko i sarkastična i lascivna, ali uvijek duhovita, prije 12 godina dolazi i na UNESCO-ov popis nematerijalne kulturne baštine. A kroz muzej i do srca posjetitelja.

"Izvrsno, nešto posebno u Slavoniji. Oduševljena sam", navodi posjetiteljica Jasmina Vuković. Pa ćete bećarac i sami tamo zapjevati. I dobiti kritiku od digitalnih bećara.

Na pitanje je li smislio možda neki vlastiti, politički bećarac, Plenković odgovara: "A nisam baš smislio. Citirao sam jedan lijepi sad u govoru, ne mogu baš sve to stići."

Pročitajte i ovo Ivan Penava na konferenciji za medije "Tko nas to vodi?" Penava udario po Plenkoviću: "On je pokrovitelj sramotnih korupcijskih afera"

U Pleternici se stvorio novi bećarac koji kaže: "Oj bećarcu, pjesmo Slavonije - u muzeju povijest ti se krije". Što je u pjesmi - to se pjevati mora.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene