Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi uspjeh policije

Gredelj: Kaznene prijave zbog pronevjere 3,2 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija raskrinkala je čini se kriminal u Gredelju. Policija sumnja da su dvojica odgovornih u poduzeću sklopila štetni ugovor s američkim trgovačkim društvom, vrijedan sedam milijuna dolara.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Baška Voda Presedan u tužiteljstvu Prljavim novcem kupio stan u Baškoj Vodi: Bivšem općinskom načelniku blokirana nekretnina

Za sredstva za pranje tračničkih vozila i drugu opremu Gredelj je uplatio tri i pol milijuna dolara predujma. Nije međutim dobio potrebnu bankovnu garanciju, a ugovor unatoč tome nije raskinut. Do danas je američka tvrtka isporučila tek manju količinu robe, a Gredelj je oštećen za višemilijunski iznos.

'Počinjena je šteta na štetu poduzeća iz Zagreba najmanje za tri milijuna i 200 tsiuća američkih dolara što je u protuvrijednosti na dan 3. rujna otprilike 16 milijuna i 600 tisuća kuna', rekla nam je Aleksandra LJuba, glasnogovornica PU zagrebačke. Prema pisanju nekih medija, navodno se radi o predsjedniku Uprave TŽV-a Gredelj Antunu Fabeku te Josipu Biliću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene