Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grbin:

"Nema razloga da budem sankcioniran. Nema elemenata, osim možda..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči sjednice Glavnog odbora SDP-a koja se očekuje u subotu, potpredsjednik stranke Peđa Grbin, jedan od potpisnika pisma 90 nezadovoljnika predsjedniku Davoru Bernardiću sa zahtjevom da odstupi, u utorak je u Saboru izjavio da "ne vidi zašto bi bio sankcioniran".

"Nema elemenata za sankcije, osim možda zbog toga što sam si dao za pravo govoriti o problemima za koje vjerujem da ih vide svi ili bar velika većina članova SDP-a, a prema recentnim anketama i 98,6 posto naših birača", istaknuo je Grbin.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Čelnik SDP-a Peđa Grbin Sasuo po Plenkoviću Grbin na posljednjem skupu: "U srijedu birate između korupcije i laži i Rijeke pravde, trećeg nema"

Ne vjeruje da će u svojim stavovima na sjednici Glavnog odbora ostati usamljen te ističe da je i on bio uz kolegice i kolege kada su prigovarali za stvari koje je smatrao osnovanim.

"Glasovi koji ukazuju na probleme u stranci sve su brojniji i poruke da u upravljanju SDP-om treba nešto mijenjati sve su jače. Ako želimo biti predstavnici građana koji su nam dali svoj glas, onda je vrijeme da damo odgovorno ponašanje, kontinuirano zastupanje lijevih stavova i borbu za bolju Hrvatsku. U ovom trenutku bojim se da SDP to ne čini", ustvrdio je.

Dodao je i da nakon pisma s 90 potpisa predanih predsjedniku stranke nije bilo potrebe da se dalje skupljaju. "Tih 90 potpisa bila je poruka predsjedniku stranke da se osvijesti da ne radi dobro svoj posao i da bi trebao otići. Nadam se da će se sve daljnje rasprave i stavovi čuti u subotu", vjeruje Grbin.

Ponovio je i svoj stav da "o raskolu ne želi ni razmišljati". "SDP je stranka koja ima svoje mjesto na političkoj sceni i samo je na SDP-u hoće li i početi raditi ono za što su nam birači dali potporu", poručio je.

Grbin očekuje da se na Glavnom odboru povede rasprava o stanju u SDP-u, s obzirom na to da su to zatražili na posljednjoj sjednici Predsjedništva. Jednako tako, smatra da će sigurno razgovarati i o raspuštanju organizacija u Vukovarsko-srijemskoj te Požeško-slavonskoj županiji te izbacivanju iz stranke tamošnje čelnice Tamare Puač, za što, kaže, nema razloga. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene