Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europsko ruho

Granični prijelaz Batina: Stigla nova i modernija oprema!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska ima najdužu kopnenu granicu u Europskoj uniji. Kako bi što uspješnije čuvali Europu, hrvatskim je graničnim policajcima potrebna nova i modernija oprema. Do kraja godine Hrvatska namjerava obnoviti i modernizirati 40-ak graničnih prijelaza. Prvi među njima je granični prijelaz u Batini.

Granični prijelaz Batina osvanuo je u novom europskom ruhu. Dobili su moderniju opremu i prijelaz je sada primjereniji standardima Europske unije. 'Sad smo mi vanjska granica i trudimo se', kazao je Franjo Vrhar.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pridružili se Poljacima Slovaci blokirali granični prijelaz s Ukrajinom: Propuštali samo pet kamiona po satu Blokada vozača na granici s Ukrajinom Blokirali ih poljski vozači Oko 3000 kamiona zapelo na ukrajinskoj granici: "Tisuće ljudi prisiljene su živjeti u teškim uvjetima"

Hrvatski granični policajci čuvaju 500 milijuna stanovnika Europske unije. Hrvatska ima najdužu kopnenu granicu u EU od ukupno 1.377 km. Svaki kilometar čuvat će najmanje 2 policajca. Na tom prostoru nalazit će se 98 graničnih prijelaza i svi će se prilagoditi europskim standardima.'Zasad neće biti nikakve reorganizacije, a sama izrada je u nadležnosti ministarstva vanjskih poslova', kazao je ravnatelj policije Vlado Dominić.

>>
Gužve na granici: Građani BiH ne koriste zamjenske prijelaze

Granične prijelaze Hrvatska obnavlja i oprema novcem iz europskih fondova. 'Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju uvelike se promijenio naš rad s time što smo dobili novu i moderniju opremu', kazao je Franjo Vrhar.

Kontrole su pojačane, a zahvaljujući novoj opremi prelazak granice brži. Putnici su zadovoljni. Novom režimu osobito se raduju građani Europske unije. 'Dobro je to što mi ne treba više putovnica. Prelazim granicu s osobnom iskaznicom. Nemam nikakvih problema', kazao je Vladimir Kubičko iz Slovačke.

Za miran san građana Europske unije brinu se hrvatski granični policajci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene