Meso (Foto: Filip Kos/PIXSELL)
Meso (Foto: Filip Kos/PIXSELL) Foto: Filip Kos/PIXSELL

Policija je u četvrtak ujutro na graničnom prijelazu između Hrvatske i Slovenije zaustavila kombi vozilo u kojemu se prevozilo meso te su nakon rutinske provjere vozila pozvali veterinarsku i sanitarnu inspekciju, potvrdili su iz Policijske uprave zagrebačke (PUZ).


Na graničnom prijelazu Harmica policija je jutros oko 7 sati zaustavila kombi vozilo slovenskih registarskih oznaka marke Renault u kojemu je bilo meso, a nakon redovne kontrole djelatnici policije na teren su pozvali veterinarsku i sanitarnu inspekciju.

Vezani članci Kebab, ilustracija (Foto: Sven Hoppe/dpa /DPA/PIXSELL) Slovenija povlači 12 tona kebaba iz Poljske, meso je isporučeno i Hrvatskoj Slika nije dostupna Split: Uhićena tri švercera mesa i duhana, među njima i policajac

U medijima se pojavila informacija kako je vjerojatno da se radi o mesu za kebab iz Poljske te da je granična policija posumnjala u nepravilnosti uvidom u deklaracije na mesu.

Iz PUZ-a su potvrdili da policija provodi izvide postoje li elementi kaznenoga djela, što će znati nakon što veterinarska i sanitarna inspekcija ispita meso te da će o detaljima događaja izvijestiti javnost.

Sanitarna inspekcija ovih je dana izvijestila kako je zaraženo meso iz Poljske distribuirano u 57 ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj. Ministar zdravstva Milan Kujundžić o tome je u četvrtak kazao da nema opasnosti za građane koji su konzumirali meso, s obzirom da se radi o mesu koje se mora prethodno termički obraditi. (Hina)