Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bandić dijeli savjete

Građani prosvjedovali zbog cijene zemljišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezadovoljni cijenom kvadrata zemljišta na kojem će niknuti dio autoceste Zagreb - Sisak, pred zagrebačkim gradskim poglavarstvom prosvjedovalo je pedesetak ljutitih građana.

Njihova zemljišta nalaze se na vrlo atraktivnim lokacijama, pored američke ambasade i uz poslovnu zonu Buzin, pa građanima nije jasno zašto su njihovi kvadrati poljoprivredni.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zemljište u općini Tisno - 3 Tko je tu lud? Htjela prodati zemlju pa se šokirala: "Stabla su izvađena s korijenom, moj suhozid samljeven..." Zgrada - 2 čeka se stambena strategija Mladi sve teže do prve nekretnine, reporter izračunao kad i što točno mogu kupiti

Prosvjed je umalo eskalirao kada su prosvjednici odlučili ući u zgradu. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na kraju je primio prosvjedno izaslanstvo i udijelio im nekoliko pravnih savjeta.

Vlasnici su nezadovoljni jer su njihova zemljišta proglašena poljoprivrednima, a ne građevinskima pa je njihova cijena višestruko manja. Poslije razgovora s gradonačelnikom izjave su bile vrlo suzdržane. 

Vlasnici spornih zemljišta podnijet će amandman za promjenu urbanističkog plana, ako ni to ne upali, novim će prosvjedom pred Ministarstvo pravosuđa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene