Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na hitnu u - mostar

Gradonačelnik Vrgorca pokopao Kujundžićevu ideju: "Ova odluka je izvan svake pameti!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U mostarskoj bolnici zbrinjavat će se hitni pacijenti iz doline Neretve. I to oni sa srčanim i moždanim udarom, pacijenti s politraumom te teško bolesna djeca. Od srijede je to i službeno.

Gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić, tu je vijest komentirao na Facebooku. Smatra da pacijenti iz Vrgorca mogu brže doći autocestom do Splita nego starom cestom do Mostara.

Pročitajte i ovo Radnici Hitne pomoći - 1 Ekipa Nove TV s hitnom pomoći Unatoč silnom stresu, svoj posao ne bi mijenjali ni za što: "Znam ljude iz kojih je izašao život, danas hodaju među nama" Slika nije dostupna "U bolnici su bili u šoku" Jezivo iskustvo mlade majke s hitne u Grubišnom Polju: "Beba mi je zamalo umrla. Liječnica dijete nije ni pogledala, izišla je iz saniteta i zapalila cigaretu"

"Vrgorac je s autocestom spojen s Splitom. Imamo čak dva ulaza na autocestu, Vrgorac i Ravča. Pacijenti brže mogu doći do Splita autocestom nego do Mostara starom cestom koja zahtijeva prelazak granice. Ova odluka je van svake pameti!!!", napisao je na Facebooku Pranić.

32-godišnji Ante Pranić je do sada je najmlađi gradonačelnik Vrgorca te prvi vrgorački gradonačelnik koji nije iz HDZ-a.

S njegovim mišljenjem o prijevozu hitnih pacijenata u mostarsku bolnicu slažu se i stanovnici vrgoračkog kraja. "Ja u Mostar neću i ne želim. Ja imam svoju državu Hrvatsku u kojoj plaćam doprinose na mirovinsko i zdravstveno i plaćam porez iz dohotka i želim se tu i liječiti", "Gospodine Kujundžiću, odstupite s mjesta ministra. Očito nitko nije razmišljao za gužve na graničnim prijelazima. Prije bi čovjek umro nego došao do Mostara", " Znači, žena krene s hitnom roditi, rodi u Mostaru i dite rođeno u drugoj državi? Bože nas sačuvaj", samo su neki od njihovih komentara s Facebooka.

Sporazum potpisan u srijedu

Podsjetimo, sporazum o zbrinjavanju hitnih pacijenata potpisali su ministri zdravstva Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Stanovnici doline Neretve već su prije poručili da im to ne odgovara, jer oni zdravstveno osiguranje plaćaju u Hrvatskoj i u Hrvatskoj se žele liječiti. Ministar zdravstva Milan Kujundžić smatra pak, kako je ovo rješenje na kojem im mnogi mogu pozavidjeti.

"Oni su sada u izrazito povlaštenom položaju na 40-tak km, za pola sata stižu u bolnicu i to ne bilo kakvu, idu u bolnicu koja radi 24 sata, bolnicu koja ima rezultate, kvalitetu i sigurnost, mislim da će pacijenti iz drugih dijelova Hrvatske biti i pomalo ljubomorni na njih", istaknuo je Kujundžić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene