Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni izbori 2017

Gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić: "Mirno ćemo spavati noć uoči izbora"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisna lista mladih Vrgorac poručuje kako, unatoč onome što su napravili, smatraju da mogu još i bolje.

Nezavisna lista mladih Vrgorac spremno iščekuje lokalne izbore 21.svibnja te poručuju kako će "mirno spavati noć uoči izbora i da će građani prepoznati njihov trud".

Pročitajte i ovo Vrgoračko smeće stiglo županu Blaženku Bobanu u Split (Dnevnik.hr) Kamionom do župana ''Performans'' s otpadom: Vrgoračko smeće stiglo u Split pred skupštinu Splitsko-dalmatinske županije Slika nije dostupna "Apsolutna pobjeda" Izbori u Vrgorcu: Ante Pranić proglasio pobjedu, nakon debakla raspušten lokalni SDP

Na predizbornom skupu u petak će naglasiti što su sve u kratkom vremenu napravili za svoj grad.

„Trenutno stanje u Gradu je puno bolje nego prije 10 mjeseci prilikom preuzimanja funkcije gradonačelnika. Smanjen je dug gradskog proračuna za više od dva milijuna kuna, smanjen je dug u Komunalnom za dva milijuna kuna. Isplatili smo neisplaćene stipendije studentima i poticaje poljoprivrednicima. Pokrenuta je Gospodarska zona Ravča i konačno su svi infrastrukturni radovi gotovi, u vrijednosti 4.85 milijuna kuna kroz 10 mjeseci. Prilikom preuzimanja funkcije gradonačelnika ispunjenost prve faze GZ Ravča investitorima je bila svega 5%, danas više od 85%, a već na konstituirajućoj sjednici imamo prodaju jedna parcele. Investitori su u svojim investicijskim programima naveli investicije vrijedne 130 milijuna kuna i otvaranje više od 65 novih radnih mjesta. Gradska kanalizacija se privodi kraju, na jesen bi trebali pustiti pročistač otpadnih voda. Iz EU fondova smo povukli u gradski proračun oko 2,7 milijuna kuna, a trenutni su prijavljeni projekti vrijedni 3,7 milijuna kuna. Među njima se nalazi energetska obnova dječjeg vrtiča Pčelica i novo igralište za mališane. Riješili smo mnoge imovinsko-pravne probleme u korist Grada Vrgorca,ishodovali dozvole i pripremili mnoge projekte. Pokrenute su zamljišne knjige K.O. Dusine, a zemljišnik vraćen iz Metkovića u Vrgora“, poručuje vrgorački gradonačenik Ante Pranić.

Pranićeva lista poručuje kako, unatoč onome što su napravili, mogu još i bolje.

„U svom mandatu sam radio maksimalno, zaista od jutra do mraka i zadovoljan sam realiziranim projektima. Financijski smo stabilizirali Grad ali nisam zadovoljan unutarnjim ustrojem u pojedinim gradskim ustanovama i trgovačkim društvima. Tu možemo biti još puno efikasniji u korist svih građana Grada Vrgorca“, naglašava Pranić.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene