Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dostupno od ponedjeljka

Građani ulažu u trezorske zapise: "Interes je otprilike kao i za prošlu emisiju"

Aktualno Galerija Ulaganje u trezorske zapise - 1 Ulaganje u trezorske zapise - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ulaganje u trezorske zapise - 2 Ulaganje u trezorske zapise - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ulaganje u trezorske zapise - 3 Ulaganje u trezorske zapise - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ulaganje u trezorske zapise - 4 Ulaganje u trezorske zapise - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Gordana Soldo, savjetnica uprave Fine Galerija 1/5 >>
Građani od danas opet mogu uložiti u trezorske zapise. Ministarstvo financija cilja postići iznos od 900 milijuna eura, a moći će ulagati u trezorce ročnosti od tri mjeseca ili godinu dana.

Građani će po dospijeću dobiti tisuću eura za jedan zapis, što znači da će na jednom trezorskom zapisu, ročnosti od tri mjeseca, moći zaraditi 9 eura i 26 centi, a na onom kojem je dospijeće za godinu dana 35 eura i 12 centi. Upis je moguć sve do 3. lipnja.

"Interes je otprilike kao i za prošlu emsiju, još je uvijek rano, tek je prvi dan, odnosno još je prijepodne. Vidjet ćemo kakav će biti interes do kraja emisije, odnosno do kraja tjedna, do kraja upisnog roka u ponedjeljak", rekla je Gordana Soldo, savjetnica uprave Fine.

"Oko 5 hiljada sam skupio, nek se malo orodi", rekao je Krešimir Jelić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama na Gulašijadi Užasna nesreća kod susjeda: Dijete (4) upalo u kotao u kojem se kuhao gulaš

"Pa upravo sam sada raskinula oročenu štednju na više godina i dobila 4 eura kamate to mi je bilo dovoljno", rekla je za Vijesti Nove TV Rajka Bogdanović koja smatra da je ovo bolji i relativno siguran prinos.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene