Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JE LI BILO PROPUSTA?

Ministar Kujundžić za Dnevnik Nove TV potvrdio: Rezultati službene istrage tragedije u Zaprešiću bit će poznati u četvrtak

Uskoro inspekcijski nalaz - je li bilo propusta? (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Uskoro inspekcijski nalaz - je li bilo propusta? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Uskoro inspekcijski nalaz - je li bilo propusta? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Uskoro inspekcijski nalaz - je li bilo propusta? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Uskoro inspekcijski nalaz - je li bilo propusta? (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Uskoro inspekcijski nalaz - je li bilo propusta? (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Uskoro inspekcijski nalaz - je li bilo propusta? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Uskoro inspekcijski nalaz - je li bilo propusta? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Uskoro inspekcijski nalaz - je li bilo propusta? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/4 >>
Inspekcijski nalaz Ministarstva zdravstva, koji se očekuje sutra trebao bi otkriti je li i tko zakazao u slučaju smrti 22-ogodišnjaka iz Zaprešića.

Najavljuju se novi prosvjedi pred Ministarstvom zdravstva, ponovno traže promjene, ali i ostavka Milana Kujundžića. Tragedija je pokazala da u sustavu Hitne medicinske pomoći nešto, očito, ne štima.

Pročitajte i ovo Otac Mattea Ružića (Foto: Dnevnik.hr) Ne odustaje od potrage za istinom Otac preminulog mladića iz Zaprešića i dalje je ogorčen na ministra: Pronašao kontradiktorne podatke u nalazima Slika nije dostupna Ministar uzvraća udarac Kujundžić za Novu TV: "Tražit ću trajno oduzimanje liječničke licence Petrovu, Strenji Linić i Jovanoviću"

Je li bilo propusta i čijih u slučaju zaprešićke Hitne pomoći koja je bez liječnika, izišla na intervenciju - otkrit će službena istraga.

Da će rezultati nadzora biti poznati sutra, za Dnevnik NOVE TV potvrdio je ministar zdravstva. Ministru je pisala majka preminulog 22-ogodišnjaka. I oštro ga iskritizirala.

"Moj Matteo poput psa mrtav je satima ležao na cesti, a mogao je biti živ (...) Itekako sam svjesna da ćete i ovu pogrešku zataškati i da ćete i dalje mirno spavati. Zar životi tvoje djece vrijede više od života moga Mattea?, napisala je majka preminulog mladića.

Reagirala je i Hrvatska liječnička komora - tražit će sve podatke do kojih su došli u istrazi. I tu neće stati!

"Komora očekuje da nam se kompletna dokumentacija sukladno uobičajenoj proceduri dostavi kako bi mogli dati svoje mišljenje. Također, Komora planira provesti stručni nadzor nad radom cijelog Zavoda za Hitnu medicinu zagrebačke županije", rekao je Krešimir Luetić, v.d. predsjednika Hrvatske liječničke komore.

Građani hitno traže promjene

Šef prozvanog Zavoda još jučer je odbacio prozivke za propuste i poručio: dali su sve od sebe!

"Imamo 1 tim hitne medicinske pomoći u Zaprešiću, nemam drugog doktora. Neeeeema! Kad tim izađe na teren, bilo kuda, nemam drugog doktora. Koji je to propust bio, ako je tim išao spašavati drugi život?!", izjavio je Davorin Gajnik, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu zagrebačke županije.

Sve je više onih koji nakon ovog slučaja - traže promjene. Ali i bolje uređen sustav na razini države, jer je ukazao na nedostatak timova Hitne medicinske pomoći na terenu. Za sutra se priprema i novi, mirni prosvjed ministru Milanu Kujundžiću pred vratima.

"Tražimo ostavku ministra Kujundžića, tražimo da Vlada hitno poduzme neke mjere. Problem su svi gradovi u Hrvatskoj. Ovdje je Hitna služba, vidjeli ste, kola su prošla, mi kad zovemo Hitnu, nama ta kola ne dolaze u intervenciju, m i čekamo pomoć iz Heinzlove - tu su problemi!", rekla je Gordana Pasanec iz Zaprešića.

Što dio građana misli, jasno je pokazao bacivši jaja na zgradu Ministarstva. Četiri osobe, koje stoje iza ovoga - privedene su i puštene nakon obavijesnog razgovora. Uz prekršajne prijave i zabranu približavanja zgradi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene