Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgubljeno povjerenje

Građani rekli svoje o dignitetu Sabora: "To je jedna pljuvačnica, to više nije za nas da gledamo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Sabora zadao je cilj - vratiti ugled Hrvatskom saboru. No nakon scena kojima smo u petak svjedočili svjedočili, bit će to, čini se, težak posao.

Saborski zastupnici su prisegnuli svojom čašću da će dužnost zastupnika obavljati savjesno i odgovorno, poštovati ustav, zakone i pravni poredak, no građani vide drugačiju sliku. Tome u prilog ide i incident u sabornici,koji se dogodio u petak.

Pročitajte i ovo Neki zastupnici bez riječi - 2 "TO JE GLUPOST" Reporterka Dnevnika Nove TV nazvala trojicu saborskih zastupnika koji se cijele godine nisu javili za riječ. Pogledajte jesu li sada - progovorili Slika nije dostupna Novčano kažnjeni Objavljen popis zastupnika koji su markirali sa sjednica: Ovo su im bili razlozi

"Malo mi je to smiješno i tužno, ti komedijaši ne bi trebali koristiti Sabor za svoje vlastite promidžbe, to više nema smisla, Sabor je postao jedna pljuvačnica, to više nije za nas da gledamo", smatra jedan građanin.

"Definitivno nisu dobar primjer građanima, niti bilo kome", kaže građanka koju smo upitali za mišljenje o događajima u sabornici.

Premijer od zastupnika očekuje, kako je poručio u subotu, poštovanje institucije i građana koje predstavljaju.

Poslovnik zabranjuje omalovažavanje, vrijeđanje, remećenje sjednice, uz propisane stegovne mjere. Uskoro stiže i etički kodeks. No, za vraćanje ugleda Saboru, jasno je, bit će potrebno mnogo više od pisanih pravila. Trebat će i volja zastupnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene