Predsjednik Sabora zadao je cilj - vratiti ugled Hrvatskom saboru. No nakon scena kojima smo u petak svjedočili svjedočili, bit će to, čini se, težak posao.


Saborski zastupnici su prisegnuli svojom čašću da će dužnost zastupnika obavljati savjesno i odgovorno, poštovati ustav, zakone i pravni poredak, no građani vide drugačiju sliku. Tome u prilog ide i incident u sabornici,koji se dogodio u petak.

Vezani članci Sabor, ilustracija "Ne stignemo se družiti": Gotovo polovica zastupnika stanuje u unajmljenim stanovima Sabor, ilustracija Sabor kompletirao svoje odbore i izaslanstva: Zastupnici otišli na stanku do rujna

"Malo mi je to smiješno i tužno, ti komedijaši ne bi trebali koristiti Sabor za svoje vlastite promidžbe, to više nema smisla, Sabor je postao jedna pljuvačnica, to više nije za nas da gledamo", smatra jedan građanin.

"Definitivno nisu dobar primjer građanima, niti bilo kome", kaže građanka koju smo upitali za mišljenje o događajima u sabornici.

Premijer od zastupnika očekuje, kako je poručio u subotu, poštovanje institucije i građana koje predstavljaju.

Poslovnik zabranjuje omalovažavanje, vrijeđanje, remećenje sjednice, uz propisane stegovne mjere. Uskoro stiže i etički kodeks. No, za vraćanje ugleda Saboru, jasno je, bit će potrebno mnogo više od pisanih pravila. Trebat će i volja zastupnika.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju