Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojne pogodnosti

Dobre vijesti za roditelje: Zagreb značajno povećava naknadu, a ima i još jedna dobra stvar

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Grad Zagreb značajno povećava iznos novčane pomoći za novorođenče, a najavili su i niz drugih projekata usmjerenih prema djeci i mladima.

Grad Zagreb u petak u javno savjetovanje šalje prijedlog odluke kojom se iznos novčane pomoći za novorođeno dijete povećava s dosadašnjih 331,81 euro na 600,00 eura. Još je jedna dobra vijest je da će sredstva, umjesto u dva dijela kao do sada, biti isplaćivana jednokratno, kako bi se roditeljima omogućila nabava opreme u što kraćem roku.

"Dobrobit djece i mladih prioritet je ove gradske uprave, što Grad pokazuje povijesno visokim ulaganjima u širenje usluga i nove programe za djecu i mlade, kao i u zapošljavanja i poboljšanje uvjeta u odgoju i obrazovanju i socijalnoj skrbi", istaknula je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec.

Pročitajte i ovo Policijsko vozilo Rab šokiran 26-godišnjak šakama umlatio do smrti drugog pacijenta: Policija objavila detalje zločina u bolnici

Ističu kako su pošle godine otvorili četiri nova dječja vrtića, a u ovoj godini otvorit će ih još 10, s ciljem da svako dijete u Zagrebu ima osigurano mjesto u vrtiću. U mandatu ove uprave završeno je već 15 projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i obnove škola vrijednih gotovo 139 milijuna eura, a u tijeku su radovi na još pet škola vrijedni 67 milijuna eura.

Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images

Pročitajte i ovo Ilustracija Mobilno bankarstvo Banka najavila ozbiljnu promjenu: Nekim se građanima neće svidjeti

Proračun za održavanje i investicijsko ulaganje u dječje vrtiće, osnovne i srednje škole i učeničke domove povećan je četiri puta. U vrtićima je zaposleno više od 500 novih radnika, te je uveden treći radnik u svaku jasličku skupinu, dok su od lipnja 2021. do danas radnicima u vrtićima povećane plaće za oko 35%.

"U mandatu ove uprave udvostručen je broj stipendija za učenike i studente, i ove godine bit će dodijeljene čak 1.194 stipendije. Proširen je obuhvat školske prehrane i pokrenut je pilot projekt zelene javne nabave hrane za osnovne škole. Za čak 1.500 povećan je broj djece uključene u produženi boravak. Grad Zagreb nastavlja i s osiguravanjem besplatnih udžbenika, radnih bilježnica i drugih obrazovnih materijala", navode iz grada.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nisu zadovoljni prijedlogom Vlade Sindikati najavili prosvjed na Markovu trgu: "Prekršena su sva obećanja i rokovi"

Pročitajte i ovo Ilustracija Reagirao i inspektorat Što to tamo smrdi? Zagrepčani imaju mučnine, Grad poslao inspekciju na teren

"Tijekom 2024. proširujemo socijalne usluge za djecu s teškoćama u razvoju kroz nove lokacije ustanova Mali dom i Novi Jelkovec te zdravstvene usluge usmjerene na ranu intervenciju kroz novu ambulantu Poliklinike Suvag koja će biti otvorena na Žitnjaku. Za Savjetovalište Luka Ritz u proračunu ove godine također planiramo proširenje na novu lokaciju kako bi proširili usluge za djecu i mlade u riziku i s problemima u ponašanju. U suradnji s UNICEF-om ove godine također kreće pilot program prevencije međuvršnjačkog nasilja u zagrebačkim školama".

"Dostupne i kvalitetne javne usluge odgoja i obrazovanja te socijalne i zdravstvene skrbi smatramo ključnom zadaćom Grada Zagreba, kako bismo poboljšali kvalitetu života našim sugrađanima i olakšali život obiteljima“, naglasila je zamjenica gradonačelnika Dolenec.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene