Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SKORO RJEŠENJE?

Problemi u zagrebačkim školama: Grad kasni s isplatama za hranu, prijevoz... "Moramo se snalaziti i plaćati iz naših vlastitih sredstava"

Aktualno Galerija Školska kantina - 1 Školska kantina - 1 Foto: DNEVNIK.hr Školska kantina - 2 Školska kantina - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Školska kantina - 3 Galerija 1/3 >>
U zagrebačkim školama - problemi. Grad kasni s isplatama za hranu, prijevoz, papir za ruke... Uprava kaže da teško vraća dugove, jer se u Bandićevo doba s isplatama kasnilo i do pet mjeseci. Više detalja donosi reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić.

WC papir, sapun, školska prehrana, prijevoz. Novac za pokrivanje tih troškova kasni četiri mjeseca.

Antea Rukavina Ivanjko, ravnateljica OŠ Ivana Granđe Soblinec kaže kako je zadnja isplata bila u kolovozu, a zadnji novac koji su dobili bio je za travanj.

"Onda se unutar tih četiri mjeseca moramo snalaziti i plaćati iz naših vlastitih sredstava“, pojašnjava.

Grad kasni školi, škola - dobavljačima.

"Dosta često dobijemo opomene. Za sve se moraju pisati dopisi da se požure", ističe Rukavina Ivanjko.

Ista situacija i u školi koja prokišnjava.

Ravnatelj kaže da za učenike putnike novac za prijevoz kasni od siječnja.

Moraju se snaći svaki mjesec i za prehranu.

"Teško se snalazimo, treba platiti dobavljače. Nešto što zaradimo na dvorani plaćamo s tim, ali to ne može pokriti sve troškove održavanja objekta", rekao je Marijan Vulić, ravnatelj OŠ Granešina.

Gradonačelnik otvara nove škole.

Vesela situacija nije ga dočekala na početku mandata. Iz Grada kažu da su zatekli kašnjenje od pet mjeseci prema osnovnim školama, no obećavaju rješenje.

Danijela Dolenec, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika ističe kako do kraja godine namjeravaju barem prepoloviti to kašnjenje.

Pročitajte i ovo Edita Mičić, učenica 1. razreda OŠ Nikole Andrića Dnevnik Nove TV od početka prati priču Najslađa reakcija na novoobnovljenu školu u Vukovaru: Na pitanje što joj se najviše sviđa, učenica odgovara kratko i jasno

Pročitajte i ovo Početak školske godine - 3 UDAR NA DŽEP RODITELJA Ovo su novosti koje stižu u ovoj školskoj godini: Nova pravila za maturante, skuplja prehrana...

"Sad jesmo napokon u situaciji da prema školama budemo redovitiji u plaćanju", kaže Dolenec.

Iz Udruge ravnatelja osnovnih škola upozoravaju:

"Zadatak je svakog osnivača za decentralizirana sredstva u onom opsegu u kojem je dobio od Ministarstva znanosti i obrazovanja, spusti svojim školama na vrijeme, kako bi mi na vrijeme izvršavali svoje obaveze", naglašava Antonija Mirosavljević, predsjednica Udruge ravnatelja osnovnih škola.

Grad obećava da neće povećati cijenu prehrane. No školama to obećanje nije dovoljno. Njima treba redovita isplata novca. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene