Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komisija poništila natječaj

Grad Split će ponoviti natječaj za idejno rješenje istočne obale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila je natječaj za idejno rješenje istočne obale splitske Gradske luke i Grad će u što kraćem roku ponoviti natječaj sukladno naputcima Državne komisije.

Na rješenje Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave Grad Split nema pravo žalbe već može pokrenuti upravni spor. Međutim, budući da Grad ne želi gubiti vrijeme jer mu je cilj što prije doći do relevantnog rješenja za taj izuzetno važan projekt, Grad neće pokretati upravni spor već će u što kraćem roku ponoviti natječaj sukladno naputcima, izvjestio je Ured splitskog gradonačelnika.

Navodi se kako je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave rješavala po žalbi sudionika natječaja Zadruge Praksa iz Pule i Vedrana Duplančića iz Zagreba te od Grada Splita kao naručitelja natječaja zatražila kompletnu dokumentaciju koju joj je Grad, zajedno s dokumentacijom Društva arhitekata Split kao provoditelja natječaja, dostavio u propisanom roku. Istog trenutka Grad je obustavio sva plaćanja vezana uz natječaj, kaže se u priopćenju.

>> Raskid ugovora za javno-privatno partnerstvo za Spaladium arenu

Kao razlog za poništenje natječaja Državna komisija navela je da je naručitelj u tijeku postupka promijenio uvjete za dodjelu nagrade i to nakon roka za predaju natječajnih radova te umjesto pet jednakovrijednih nagrada dodijelio tri, kao i da način objave natječaja i njegovih rezultata nije bio u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi, navodi se u priopćenju.

Pojašnjava se kako je od 2006. godine, kada je tadašnje Gradsko poglavarstvo usvojilo Pravilnik o postupku pripreme za raspisivanje i provedbu urbanističko-arhitektonskih natječaja, Grad Split naručio je niz urbanističko-arhitektonskih natječaja koje je provodilo Društvo arhitekata Split. Tu višegodišnju praksu, na temelju koje su izgrađeni brojni objekti u gradu, nastavila je i sadašnja Gradska uprava, dodaje se u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene