Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od sutra za učenike počinje ljeto jer je posljednji dan nastave. Iz škola izlaze radosni što više neće morati sjediti u klupama.


Gotovo tri mjeseca praznika mnogi će upotpuniti i brojnim aktivnostima. U cijeloj Hrvatskoj sadržaja je mnogo, od jezičnih, tehničkih ili sportskih kampova do istraživanja zološkog vrta.

Vezani članci Djeca idu u školu, ilustracija Odlučeno kada će početi iduća školska godina, učenici će imati četiri odmora Jelena Pavičić Vukičević Svi zagrebački osnovnoškolci vraćaju se u škole? Pavičić Vukičević objasnila zašto su to predložili Nacionalnom stožeru

Bilo da su s kopna ili mora mnogi imaju jasnu viziju kako im ljeto treba izgledati.  'Idemo u ljetni kamp u Njemačkoj. Učiti engleski i njemački', rekao je učenik Luka.

Tko ne uspije na more, zanimljive sadržaje može naći i na kontitnentu. Silvija je majka troje djece. Praznici su počeli, no ona mora raditi.  'Za početak će provesti u zološkom vrtu. U šestom mjesecu sam ih prijavila na divlje ljeto, a ono ostalo ćemo vidjeti', rekla je majka troje djece Silvija Zoković.

Riječ je o petodnevnoj zoo avanturi koja stoji 450 kuna. 'Moći će raditi mala istraživanja oko životinja, pritom će se upoznavati sa ovim atraktivnim stanovnicima kao što su morski lavovi, čimpanze, antilope i slično', rekao je Krešimir Kovačec, edukator ZOO-a Zagreb.

Tehničke aktivnosti uz mnogo zabave mogu se naučiti u kampu u Kraljevici. Iako je cijena desetodnevnog boravka s hotelskim smještajem 2.500 kuna, za ovakvu vrstu kampova svake je godine sve više zainteresiranih. 'Kroz izradu projekta će oni proći kroz područje modelarstva, strojarstva, elektronike, elektrotehnike, robotike, kreativnog modelarstva, informatike', rekao je voditelj kampa Hrvoje Vrhovski.

Ako plaćanje bilo kakvih radionica ne dolazi u obzir, uvijek vam preostaje odlazak na bazen, izlet, kino ili pak organiziranje vlastite zabave.