U Koloni sjećanja bolnih vukovarskih trenutaka prisjetit će se deseci tisuća ljudi. Koračat će od vukovarske bolnice do memorijalnog groblja , ove godine na čelu s djecom poginulih hrvatskih branitelja.


Mnogi se pitaju hoće li u Vukovaru biti jedna kolona ili će se ponoviti slike od prije dvije godine.

Vezani članci Ivan Penava i Mislav Bago - 3 Penava nakon odlaska iz HDZ-a: "Škoro mora postaviti ultimatum Vladi, inače nećemo u njoj sudjelovati" Andrej Plenković Plenković o izlasku Ivana Penave iz HDZ-a: "Koga nema, bez njega se može i mora, ja ne plačem ni za kim"

'Grad Vukovar je sve svoje kapacitete angažirao već prije dva mjeseca kako bi se pripremili na Dan sjećanja. Poduzeli smo sve što je u našoj moći da svi središnji događaji proteknu u najboljem redu kao i kolona, kao središnjica obilježavanja Dana sjećanja', kazao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava te dodao kako možemo očekivati samo jednu kolonu državnika i branitelja i ostalih pojedninaca.

'Uvijek je jedna kolona, a tko ne želi biti u toj koloni, tko se želi izdvojiti, taj uvijek sebi nađe put. No biti će poslana poruka zajedništva, kako je to bilo i 91. kada su svoje kosti ovdje ostavili pripadnici hrvatkog naroda, građani Republike Hrvatske i dijaspore i to je ono što ima dugujemo. To su vrijednosti koje ćemo istaknuti - poštenje, zajdništvo, domoljublje, čestitosti i svega onoga što su nam dokazali naši branitelji', kazao je Penava.

'Pozivam sve da na jedan dostojanstven način pošaljemo poruku i Hrvatskoj i svijetu, što nam znači Vukovar i Domovinski rat', rekao je Penava te najavio kako će na središnjem obilježavanju obljetnice sjećanja na Vukovar sudjelovati preko 50.000 ljudi.

'Vrijednost Vukovara i njegova simbolika s vremenom sve više dobiva na težini. No brojke nisu važne. Važno je ono što nosimo u sebi. Bitno je da smo tu, da smo jedinstveni i to je ono što nas raduje', zaključio je Penava.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook