Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozač u bolnici

Kolege u šoku nakon smrti radnika HAC-a: "Ljudi, koncentrirajte se, pazimo jedni na druge"

Aktualno Galerija Prometna nesreća - 4 Prometna nesreća - 4 Foto: Dnevnik Nove TV Prometna nesreća - 3 Prometna nesreća - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Prometna nesreća - 2 Prometna nesreća - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Prometna nesreća - 1 Galerija 1/4 >>
Vozač teretnog vozila, u čijem naletu su u srijedu smrtno stradala dvojica djelatnika HAC-a pri obavljanju redovitih poslova na autocesti u zaustavnoj traci, i dalje se nalazi na liječenju u riječkom KBC-u.

Policija još nije dovršila sve istražne radnje koje bi trebale otkriti kako se i zašto tragična nesreća, u kojoj su u srijedu poginula dvojica radnika HAC-a, dogodila.

Njihovi kolege su u šoku, Gorski kotar zavijen je u crno, a svi koji rade u prometu, pogotovo na autocesti, duboko su zabrinuti za vlastitu sigurnost, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen.

Kada se dogodi kvar ili nesreća na autocesti, nakon cestara i interventnih službi na teren izlaze i djelatnici vučnih službi. Svakodnevno su, kažu, u životnoj opasnosti.

Štogod istraga utvrdila, dva su života u tragičnoj prometnoj nesreći zauvijek izgubljena, a treći je uništen. Oni koji su stalno na cesti s upravljačem u rukama apeliraju na kolege vozače.

"Mi smo tu zbog vozača, a vozači moraju pripaziti na ljude koji su stalno tu izloženi svim tim opasnostima. Vidimo i sami kakvi se problemi događaju na toj cesti", istaknuo je autoprijevoznik i vlasnik vučne službe Zoran Čebuhar.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Poruka premijera Plenković o huliganima: "Moramo kao društvo reagirati na jedini mogući način - reći da sportu i ne huliganizmu"

Jedan od problema je zaustavljanje bez razloga na zaustavnoj traci, ali i vožnja koju vide djelatnici u nadzornim centrima.

Pročitajte i ovo Ilustracija istražili smo Ovo su simptomi bolesti od koje je osam dana nakon zaraze preminula 27-godišnjakinja: Ne postoji cjepivo

"Primjećuju vozače koji se voze zaustavnom trakom, primjećuju vozače pogotovo za vrijeme velikih kolona i gužvi posebice za vrijeme vikenda da se voze zaustavnom trakom", rekao je Davor Bićanić, šef Središnjeg centra za nadzor i upravljanje prometom HAC-a.

A to ne samo da je opasno, već je i kažnjivo. "Ako se ta traka koristi za kretanje ili eventualno za pretjecanje po toj zaustavnoj traci onda je za to kazna predviđena od 260 eura", upozorava Jure Jurković iz Službe prometne policije PPU primorsko-goranske.

Nažalost, takva vožnja u srijedu je ugasila dva mlada života. "Ljudi, koncentrirajte se, pazimo jedni na druge. Jednostavno imajmo taj nekakav respekt jedni prema drugima da što više nas ostane živih i da završimo kako treba taj posao", zaključio je Čebuhar.

 

Više o ovoj tragediji pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene