Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dovršen očevid

FOTO Stravična nesreća na autocesti: Poginula dva radnika HAC-a - "Sreća u nesreći jest da se jedan radnik koji je bio tamo izmaknuo pa je tek okrznut"

Aktualno Galerija Teška prometna na autocesti A6 Teška prometna na autocesti A6 Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell Teška prometna nesreća na autocesti Rijeka - Zagreb Teška prometna nesreća na autocesti Rijeka - Zagreb Foto: Željko Puhovski/Cropix Teška prometna nesreća na autocesti Rijeka - Zagreb Teška prometna nesreća na autocesti Rijeka - Zagreb Foto: Zeljko Puhovski/Cropix Teška prometna nesreća na autocesti Rijeka - Zagreb Teška prometna nesreća na autocesti Rijeka - Zagreb Foto: Zeljko Puhovski/Cropix +7 Teška prometna nesreća na autocesti Rijeka - Zagreb Galerija 1/12 >>
U srijedu poslije 9 sati ujutro dogodila se teška prometna nesreća na autocesti A6 u kojoj su stradale dvije osobe.

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila jutros poslije 9 sati na autocesti A6 između tunela Podvugleš i Čardak u smjeru Zagreba, na radnom zadatku smrtno su stradala dvojica djelatnika Hrvatskih autocesta.

Pročitajte i ovo Oteretni kanal Sava-Odra - 4 Sanacija oštećenja i dalje traje Prometnice preko kanala Sava - Odra puštene u promet: Ukinute sve mjere obrane od poplava

Očevid je dovršen i u tijeku je kriminalističko istraživanje, koje će otkriti zbog čega vozač teretnog vozila nije na vrijeme uočio svjetlosne signale o radovima na cesti kao ni veliko blješteće cestarsko vozilo i radnike. Iz Hrvatskih autocesta izrazili su sućut obiteljima svojih djelatnika.

"Ovim putem izražavamo duboko žaljenje zbog tog tragičnog događaja, a obiteljima naših djelatnika izražavamo sućut. Prometna nesreća dogodila se po završetku radnog zadatka i pripreme ophodarskog vozila za odlazak s lokacije. Nažalost, došlo je do naleta teretnog vozila na radnike i ophodarsko vozilo koje je bilo na zaustavnoj traci i propisno obilježeno. Točan uzrok nesreće znat ćemo po okončanju izvidnih radnji nadležne policijske uprave. Ovim putem apeliramo na sve korisnike da se pridržavaju postavljenih ograničenja te da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti. Ponavljamo da su brzina, umor i nepažnja najčešći uzroci prometnih nesreća. Mislite na svoje bližnje, ali i bližnje drugih vozača kao i radnika koji rade na održavanju autocesta", poručili su iz Hrvatskih autocesta.

"Ne mogu vam reći što je s vozačem, međutim po završenom kriminalističkom istraživanju pretpostavljam da će uslijediti kaznena prijava policijske uprave prema državnom odvjetništvu a zatim i istraga državnog odvjetništva", rekla je Sonja Jazbec, zamjenica općinske državne odvjetnice u Rijeci.

"Uopće nije jasno kako se desilo, sreća u nesreći je da taj jedan radnik koji je bio tamo se izmaknuo pa je malo okrznut, pa nije i on nastradao. Nego su dva radnika smrtno stradala. Možemo samo izraziti sućut obitelji i sjesti nakon ovog svega i vidjeti što možemo učiniti da možemo raditi što sigurnije", poručio je Anđelko Kasunić iz Nezavisnog cestarskog sindikata.

Pročitajte i ovo Požar u Wintzenheimu - 1 na istoku Francuske FOTO/VIDEO Strašna tragedija: Devet tijela pronađeno nakon požara u odmaralištu

Promet na autocesti A6 dionicom Ravna Gora-Vrbovsko je u prekidu. Policija i hitne službe su na terenu.

Kako javlja HAK, promet je preusmjeren preko Ravne Gore (ŽC5034 i DC42), no zbog stvaranja kolone na čvoru Ravna Gora (2 km), preporuka je izlazak već na čvoru Delnice.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene