Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udar na džep

Gorivo je poskupjelo: Provjerite nove cijene

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nove cijene goriva vrijedit će iduća dva tjedna.

Litra eurosupera 95 poskupjela je za četiri centa, litra eurodizela za sedam, pa se njihova cijena izjednačila na euro i 62 centa.

Od svibnja do danas cijena spremnika dizela porasla je za 20 eura pa je sve više apela prema Vladi da reagira i građanima pomogne kroz smanjenje trošarina.

Ilustracija Nove cijene goriva (Foto: DNEVNIK.hr)

I plavi je dizel poskupio i to za sedam centi te je njegova cijena 1,08 eura po litri.

Cijena UNP-a za spremnike i boce viša je za pet centi - UNP za spremnike je 1,24 eura po kilogramu, a UNP za boce 1,80 po kilogramu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Kakvi su Plenkovićevi planovi? Iza zatvorenih vrata počinju pripreme za izbore: "Posebno smo sretni što će nas ugostiti Plenković koji je od Hrvatske učinio uspješnu priču"

Pročitajte i ovo Ilustracija Alat političke kontrole Mjesecima im ne dopuštaju pristup internetu: Tvrtke propadaju, studenti ne mogu studirati, socijalna pomoć ne stiže...

Gorivo poskupljuje kontinuirano od svibnja. Cijena litre dizela od utorka je oko tri kune viša nego što je bila tada.

Što će učiniti ako cijene nastave rasti premijer Andrej Plenković zasad ne otkriva: "Ovo su turbulencije koje nemaju nikakve veze sada s nama nego su dio globalnog tržišta, a mi štitimo svoje građane po svim aspektima s paketom mjera praktički dvije godine."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene