Gordan Maras (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Gordan Maras (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Gradska organizacija SDP-a Zagreb obilježila je u nedjelju svoj dan predblagdanskim adventskim druženjem u Tvornici kulture, a tim je povodom predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras ponovno kritizirao gradsku vlast i politiku, ocijenivši da politika koju u ovom trenutku imamo u Zagrebu nije u interesu građana.


"Politika koju u ovom trenutku imamo u Zagrebu nije u interesu građana, već možda nekolicine ljudi. Politika trgovine, sitnih interesa, politika 'dam ti sto kuna, daj mi glas' nije Zagreb", kazao jer Gordan Maras na obilježavanju na kojem su bili članovi i simpatizeri stranke.

Vezani članci Treći zagrebački Pride Ride - 10 Treći Pride Ride održan u Zagrebu: "Nećemo dopustiti konzervativnim i klerikalnim strujama da, pod krinkom zaštite obitelji, gaze žene i ljudska prava'' Pride Ride u Zagrebu Povorka ponosa kotrlja se zagrebačkim ulicama: ''Jučerašnji događaji pokazali su koliko brzo sav ostvareni napredak može nestati''

Ne želi, kaže, više gledati da se iz zagrebačkog proračuna trguje po Hrvatskoj.

"Ako u Zagrebu nemamo novu školu u zadnje tri godine, a u vrtiće ulažemo manje od 15 milijuna kuna na godišnjoj razini, onda nemamo što raditi spomenike za više od 30 milijuna kuna", kazao je predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Ustvrdio je da je gradski SDP, "što god tko govori" - najjača oporbena stranka u Zagrebu i da će predvoditi promjene na slijedećim izborima za Gradsku skupštinu i gradonačelnika.

Maras je pozvao sve zastupnike da na sjednici Skupštine 13. prosinca "ne podlegnu kupovini, trgovini i interesima, već vode računa o interesima građana".

"Građani zaslužuju da se očituju jasno o politici koju vodi gradonačelnik, a on će dobiti palac dolje", ustvrdio je.

"Možda Bandić uspije kupiti sada zastupnike, možda Plenković naredi Kosoru da glasa za Milana Bandića u Skupštini, ali doći će izbori kad tad i tada ćemo biti spremni ponuditi građanima bolji Zagreb nego je to sada", poručio je Maras.

Novinarima je komentirao i stanje u vladajućoj većini i je li realno da iz nje izađe HNS, ocijenivši da je ta stranka neozbiljan partner.

"HNS je neozbiljan partner koji postavlja uvjete, jer oni realno nemaju snagu i ne odgovaraju im izbori. Ovo su sve igrokazi gdje oni pokušavaju pokazati da su značajniji nego što jesu", kazao je.

Za predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka uvjeren je da će Sabor u idućem mandatu gledati "samo na televiziji".

Bernardić: Vlada digla plaće samo za 15.000 najbogatijih

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić kritizirao je Vladu te stanje i politiku u zemlji, rekavši da je Hrvatska danas puna nepravde i nejednakosti.

"Dok jedni svoju djecu obrazuju na stranim sveučilištima, najskupljima svugdje po svijetu, drugi građani Hrvatske ne mogu svojoj djeci priuštiti adekvatno školovanje niti ovdje u Hrvatskoj. Dok jedni kupe mrvice kroz mizerno povećanje minimalca, Vlada oprašta dugove najbogatijima i diže plaće samo za 15.000 najbogatijih u Hrvatskoj", rekao je Bernardić.

Dodao je da upravo zbog nepravde, klijentelizma, korupcije i nepotizma mladi napuštaju Hrvatsku, te je istaknuo da im se, u cilju zaustavljanja iseljavanja, mora ponuditi šansa da mogu uspjeti u Hrvatskoj, dostojanstvena plaću za njihov rad te vratiti povjerenje u institucije zemlje.

"Hrvatska se ne voli samo mahanjem zastava, manipulativnim PR-om, prikrivanjem stvarnog stanja i neprovođenjem reformi. Hrvatska se voli borbom za ono što je pravedno i zakonima koji štite od svih oblika diskriminacije i osobne slobode", poručio je predsjednik SDP-a.

Istaknuo je da je SDP novim političkim programom "Za dobro društvo" zacrtao jasan smjer i put za Hrvatsku te da su dva ključna izazova pred njima - smanjiti nejednakosti i otvoriti prostor većoj solidarnosti te širiti prostor osobne slobode i boriti se protiv svakog oblika nepravde i diksriminacije.

U sklopu programa obilježavanja dana zagrebačkog SDP-a održan je edukativni dio vezan za smart city koncept te ekonomiju i socijaldemokraciju. Također, u stranku je primljeno 50-ak novih članica i članova. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju