Grlić Radman kaže da traže najbolju lokaciju (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Grlić Radman kaže da traže najbolju lokaciju (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Organizator i HDZ-ovci traže najbolju lokaciju za održavanje Izbornog kongresa Europske pučke stranke, kazao je ministar vanjskih poslova Grlić Radman i potvrdio da se niti jedan dio programa neće održati u sabornici na Markovu trgu.


Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman pri ulasku u Vladu novinarima je kazao kako se niti jedan dio programa skupa Europske pučke stranke (EPP), kojoj pripada i HDZ, neće održati u Saboru, kako je bilo ranije najavljeno.

Vezani članci HDZ-ov odgovor Miroslavu Škori (Foto: Dnevnik.hr) HDZ odgovorio Škori: "Kad mu je odgovaralo, bio je u HDZ-u, sad je odabrao ići gubitničkim putem mentora Bujanca" Miro Kovač, premijer Andrej Plenković, i Davor Ivo Stier (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Sve glasnije i jasnije svađe za prevlast u HDZ-u: "Ako sam irelevantan, zašto me premijer uopće i spominje?"

Nije htio odgovoriti ima li to veze sa sindikatima u prosvjeti koji najavljuju štrajk na Markovu trgu u to vrijeme, već je isticao kako je to velika manifestacija za koju se traži najbolja lokacija, a i organizator skupa to želi. Osim toga, HDZ se našao pod salvom kritika kad je objavio priopćenje u kojem piše kako će se "sjednica Predsjedništva i Skupštine EPP-a održati u Hrvatskome saboru". Mnogi su smatrali da time HDZ i Vlada omalovažavaju hrvatske institucije.

Tako će sav program kongresa EPP-a biti u zagrebačkoj Areni.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek u prolazu je novinarima samo dobacila kako će skup EPP-a biti "dobra stvar za Hrvatsku".

Na Izborni kongres Europske pučke stranke (EPP) doći će više od 2000 sudionika iz gotovo 40 zemalja. Među ostalima, doći će i njemačka kancelarka Angela Merkel, izabrana predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen te predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk. Domaćini skupa su predsjednik HDZ-a i Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković te predsjednik EPP-a Joseph Daul, priopćili su ranije iz HDZ-a.