Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završena potraga za snimateljima

Google Street View stiže u hrvatske gradove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Popularni Googleov servis Street View uskoro stiže i u Hrvatsku. Upravo završava potraga za vozačima tricikla, na koje će biti pričvršćena kamera, koja će snimati ulice naših gradova.

'Zaposlit ćemo samo jednu osobu koja će s radom započeti s prvim danom lipnja. Danas završavamo s prijavama i onda radimo selekciju. Jasno je da će posao dobiti osoba koja je aktivni vozač i koja je u dobroj fizičkoj formi jer će se tricikl voziti pet do šest sati dnevno', objasnila je za Večernji list Martina Vukušić iz Adecca, tvrtke za privremeno zapošljavanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jedinstveno lansiranje u Njemačkoj Google Street View ga snimio kako gol izlazi iz prtljažnika automobila Slika nije dostupna Rješavanje slučaja starog pet godina Googleov automobil snimao fotografije za Street View, snimio krađu

Tridesetak zainteresiranih se prijavilo na oglas, koji na internetu stoji već mjesec dana, no Adecco će zaposliti samo jednog sretnika s dobrom kondicijom. U Europi, međutim, nisu objeručke prihvatili ovaj Googleov projekt, a Grčka mu je, primjerice, rekla 'Ne'. Britanci se žale na neugodnosti vezane za snimatelje, koji rade za Google Street view, a jedan se britanski bračni par, zbog snimke čak i razvodi.

Naši susjedi Slovenci, poučeni tim iskustvima, od Googlea su zatražili određene stvari i postavili uvijete. Googleovi snimatelji, prije ulaska u zemlju, pa zatim i u određeni grad, moraju se najaviti, kako bi se zaštitili privatnost i ljudsko dostojanstvo. Ukoliko se pridržavaju navedenih uvjeta, snimanje po Sloveniji biti će im dozvoljeno. Hrvatska zasad nema službenih reakcija na taj servis.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene