Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za Dnevnik Nove TV

Izvršna direktorica Gonga: ''Ako Milanović želi biti drugačiji, onda nema mjesta za hodanje po rubu Ustava''

Aktualno Galerija Dino Goleš i Oriana Ivković Novokmet - 1 Dino Goleš i Oriana Ivković Novokmet - 1 Foto: DNEVNIK.hr Dino Goleš i Oriana Ivković Novokmet - 2 Dino Goleš i Oriana Ivković Novokmet - 2 Foto: DNEVNIK.hr Dino Goleš i Oriana Ivković Novokmet - 3 Dino Goleš i Oriana Ivković Novokmet - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dino Goleš i Oriana Ivković Novokmet - 4 Galerija 1/4 >>
Zoran Milanović trebao bi dati ostavku na dužnost predsjednika Republike ako će biti SDP-ov kandidat na izborima, upozorila je izvršna direktorica Gonga Oriana Ivković Novokmet u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV Dinom Golešom.

 

Odlukom predsjednika Republike Zorana Milanovića o kandidaturi na parlamentarnim izborima nastala je dosad neviđena pravna nesigurnost u zemlji, upozorila je udruga Gong i pozvala Ustavni sud da se što prije očituje.

Nakon izbora može se dogoditi situacija da se predsjednik Republike Zoran Milanović oko sastavljanja nove vlade treba konzultirati s premijerskim kandidatom SDP-a Zoranom Milanovićem, upozorio je Gong u reakciji na neočekivanu Milanovićevu objavu da izlazi na parlamentarne izbore na listi SDP-a kao neovisni kandidat.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Peđa Grbin na sjednici Glavnog odbora SDP-a Iz minute u minutu SDP posložio dio izbornih karata, čeka se Ustavni sud: Sve se promijenilo

''Milanović bi trebao dati ostavku ako će biti SDP-ov kandidat'', upozorila je izvršna direktorica Gonga Oriana Ivković Novokmet u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV Dinom Golešom.

Svojom odlukom da istovremeno nastavi obnašati predsjedničku dužnost i bude premijerski kandidat na parlamentarnim izborima ozbiljno je povrijedio svoju glavnu dužnost - čuvara stabilnosti državne vlasti, upozorili su iz Gonga.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Čeka se Ustavni sud Grbin o Milanovićevu potezu: ''Ovo je izvanredno stanje, građani to razumiju''

''Markov trg je za nas simbol Plenkovićeva gaženja Ustava. Ako Milanović želi biti drugačiji – najavljuje rijeke pravde koje dolaze, onda nema mjesta za manipulacije, za hodanje po rubu Ustava'', naglasila je Ivković Novokmet.

Što se tiče same kampanje, kazala je da su očekivali žestoku kampanju, ali: ''Ulaskom Zorana Milanovića sve se mijenja i pažnja javnosti će po svemu sudeći biti usmjerena na njega.''

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene