Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog dobrog vladanja

Godinu i pol prije isteka kazne oslobođen diler Riječke banke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon šest odsluženih od sedam i pol godina dosuđenih godina zatvora na slobodu je izašao Eduard Nodilo, protagonist jedne od najvećih bankarskih afera u neovisnoj Hrvatskoj.

Eduard Nodilo, protagonist jedne od najvećih bankarskih afera u neovisnoj Hrvatskoj, godinu i pol dana prije isteka dosuđene mu zatvorske kazne pušten je na slobodu.

Pročitajte i ovo Marina Zolotova "To je osveta" Šefice bjeloruskog portala osuđene na 12 godina zatvora: "Bilo je to montirano suđenje" Ilustracija (Foto: Gettyimages) Radit će za opće dobro Slovenija: Roditelji bebe umrle zbog zanemarivanja i pothranjenosti osuđeni na uvjetnu kaznu

>> Potvrđena kazna: Nodilo osuđen na sedam i pol godina zatvora

Njegovo je oslobađanje Novom listu potvrdio odvjetnik Goran Marjanović.

Nekadašnji diler devizama u Riječkoj banci trgovanjem na deviznom tržištu stvorio je dug od gotovo 100 milijuna dolara i tako banku doveo do ruba provalije. Velike je minuse isprva 'pokrivao' krivotvorenjem i lažnim prikazivanjem podataka, a kako je sve transakcije obavljao gotovo bez kontrole, trebalo je proći izvjesno vrijeme dok nije bio otkriven.

Nakon dugog suđenja dobio je sedam i pol godina zatvora, a na slobodu je izašao nakon odsluženih oko šest godina, navodno zbog dobrog vladanja i bolesti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene