Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pritužbe na vodovod obrovac

Mjesecima čeka priključak za vodu i nije jedini: "Pomislio sam da to rade namjerno da ih se malo podmaže"

Polovina Hrvata nema vodovod - 4
Polovina Hrvata nema vodovod - 4 Foto: DNEVNIK.hr
Zagrepčanin T.Š. već godinu dana čeka na priključak za vodu koji je, prema ugovoru potpisanom s Vodovodom Obrovac, trebao biti spojen na njegovu kuću u Vinjercu. Nakon niza apsurdnih situacija, stvar se tek ovih dana počela odmotavati i nada se da će uspjeti dobiti vodu barem do ljeta. U međuvremenu, javili su mu se brojni mještani sa sličnim problemima.

Zagrepčanin T.Š. za DNEVNIK.hr u petak je ispričao s kojim se sve peripetijama suočava u posljednjih godinu dana, otkako je u obiteljskoj kući u Vinjercu pokušao pribaviti priključak za vodu. S Vodovodom Obrovac, koji je nadležan za to područje, u kolovozu prošle godine potpisao je ugovor prema kojem mu je voda trebala biti spojena u roku od mjesec dana.

"Nakon što smo platili i potpisali ugovor u kojem stoji da nam voda treba biti priključena u rujnu 2021. godine, brat i ja smo dosta puta pokušavali dobiti nekoga u Vodovodu Obrovac, no nismo uspjeli. Ako bi se netko i javio, redovito su nas preusmjeravali na nekog drugog", kazao nam je T.Š. te dodao kako stalno mijenjaju priču gdje se treba kopati šaht.

"Zadnji biser bio je da treba prekopati novoasfaltiranu cestu, jer šaht mora biti sa suprotne strane ceste od naše kuće, iako hidrant doslovno stoji pored ograde od našeg dvorišta", ispričao je T.Š.

Nakon što je na svom Facebook profilu objavio audio snimku razgovora sa zaposlenikom Vodovoda, uspio je stupiti u kontakt s direktorom Vodovoda u Zadru, koji mu je izašao u susret.

Pročitajte i ovo Ivan Kuprešak - 2 izgubili nadu Mještani Podolja i dalje su bez pitke vode: "Umijemo se s kišnicom. Dobro što je pala. Dogovorili smo s djecom da ćemo odseliti"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VODA SE IPAK POVLAČI Novi problemi u Lici! Dio grada ostao bez vode zbog puknuća cjevovoda, sve službe na terenu

"Na kraju su priznali da se priključak ipak može napraviti na našoj strani ceste, s obzirom da tu postoje hidrant i cijev. Tražio sam da mi to daju i napismeno, jer je sad već stvarno previše vremena prošlo. Saznao sam i da drugi mještani Vinjerca imaju slične probleme i uskoro namjeravaju potpisati peticiju protiv Vodovoda Obrovac", rekao je T.Š. te kazao kako mu stvarno nije jasno zbog čega se sve tako dugo oteglo, kao i zašto su mu u Vodovodu Obrovac tvrdili da priključak mora biti iskopan sa suprotne strane ceste.

"Čak sam pomislio da to rade zato što bi htjeli da ih se malo "podmaže", zaključio je T.Š., koji se nada da će se uskoro barem nešto riješiti.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene