Novi problem za stanovnike Gospića. Zbog puknuća vodovodne cijevi dio grada ostao je bez vode. Na širem području Gospića stanje s poplavama se normaliziralo, a voda se povlači. Poplavljeno je pet gospodarskih i pet obiteljskih kuća.

Galerija Poplave na širem području Gospića Poplave na gospićkom području 1 Poplave na gospićkom području 2 +1 Poplave na gospićkom području 1

"Stanje na širem području Gospića se normalizira, a voda se povlači", rekao nam je Milan Mataija, načelnik Stožera civilne zaštite Gospića.

Na širem području grada Gospića zbog obilnih oborina u posljednja dva dana došlo je do izlijevanja iz korita rijeka Novčice, Bogdanice i bujice Tisovac, a Hrvatske vode uspostavile su izvanredne mjere obrane od poplava.

Noć je protekla mirno i nije bilo nikakvih intervencija što se tiče poplava. Poplavljeno je pet gospodarskih i pet obiteljskih kuća, rekao nam je Mataija.

"To je područje koje inače plavi i nije to ništa novo, ti ljudi imaju svoje pumpe i oni izbacuju vodu van", rekao nam je načelnik Stožera.

Zbog puknuća vodovodne cijevi Medak Povlaka Bilaj dio Gospića ostao je bez vode. 

"U tijeku je pronalaženje kvara. Nadležne službe ne mogu naći gdje je pukla cijev, pa ne mogu ni pristupiti sanaciji. Cijev je pukal jučer u popodnevnim satima", otkrio nam je Mataija.

Zbog trenutne situacije i dalje je ograničen cestovni promet na dionicama cesta: Mala Plana - Velika Plana, Podastrana - Donje Pazarište,Lički Novi – Žabica, Smiljan – Trnovačko Novoselo, Smiljan – Rastoka, Lički Novi – Podoštra i Žabica - Gospić.

Uslijed intenzivnih oborina na velebitskom području u pojedinim izvorištima došlo je do povišenja mutnoće i voda i dalje nije za piće u naseljima Velika i Mala Plana, Podastrana, Donje Pazarište, Kalinovača, Popovača Pazariška, Aleksinica, Vaganac, Vranovina, Oteš, Klanac, Veliki Žitnik, Trnovac i Bužim, izvješćuje Ravnateljstvo civilne zaštite.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju