Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izgubili nadu

Mještani Podolja i dalje su bez pitke vode: "Umijemo se s kišnicom. Dobro što je pala. Dogovorili smo s djecom da ćemo odseliti"

Aktualno Galerija Zlata Strugar - 2 Zlata Strugar - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zlata Strugar - 1 Zlata Strugar - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Kuprešak - 1 Ivan Kuprešak - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Kuprešak - 2 Galerija 1/4 >>
Ekipa Dnevnika Nove TV već 6. godinu izvještava da, u suvremeno doba, nemaju pitku vodu u mjestu Podolje u Baranji. Iako je vodovod prošao kroz selo, neke kuće je zaobišao pa se mještani za higijenu i pitku vodu snalaze na sve načine.

Podsjetimo, načelnik Općine Draž mještanima je rekao da mu je isplativije kupovati im mineralnu vodu nego financirati cijevi do njihovih kuća. Prije tri mjeseca pred našom kamerom iz Općine su obećali da će u novu godinu mještani ući s pitkom vodom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ogroman problem Važno upozorenje za zemlje Mediterana: "To je područje kritična točka, milijuni nemaju vode" Ivan i Marika Kuprešak - 3 bez pitke vode Snalaze se kako bi obavili osnovnu higijenu, veš peru kišnicom: Načelnik je dobio nove izbore, ali njima do kuća još nisu stigle vodovodne cijevi

"Je ulazili smo s pitkom vodom zato što smo kupili iz dućana vodu, a umijemo se s kišnicom. Dobro što je pala tu. A sad smo planirali ove godine smo se dogovorili s djecom da ćemo odselit", kaže Jovan Šipoš iz Podolja.

"Nema ništa od toga, izgubili smo nadu. Taman da i kaže sutra vam curi voda, ja opet ne bi vjerovo", rekao je Ivan Kuprešak.

"Neće je bit ni nagodinu, to samo nama obećavaju. Uvijek pred izbore, kad izbori dođu evo ih", komentirala je Zlata Strugar.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene