Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djeluje iz BiH

Glavaš pomoć tražio od Mesića, Šeksa, Pašalića i Tuđmanovog savjetnika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraga pokazuje kako je odbjegli Branimir Glavaš iz BiH preko svojih satelita u Osijeku pleo mrežu s ciljem podmićivanja najvišeg suda.

Glavaš je u svoju konstrukciju upleo Stjepana Mesića, Vladimira Šeksa, savjetnika pokojnog predsjednika Franje Tuđmana, Ivića Pašalića, a spominjao se i Mesićev zet Renato Obranović, doznaje Večernji list. Uz Glavaševu prijateljicu, zamjenicu glavnog urednika Glasa Slavonije Sanju Marketić, kao bitna karika u spašavanju Glavaša od zatvora u istrazi se pokazao vlasnik tvrtke Koteks Osijek Drago Tadić.

Pročitajte i ovo Željko Horvatović Doznaje Dnevnik Nove TV I Visoki kazneni sud provjerit će moguću odgovornost suca Turudića Novi prosvjedi - 2 niska primanja, visoki troškovi Raste val nezadovoljstva u zemlji, najavljuju se novi prosvjedi: "Olovka u ruci je ove godine najjače oružje svih umirovljenika"

Iako Tadić sve negira, istraga je pokazala da je on duboko upleten, barem od trenutka kada se usudio prići predsjedniku Vrhovnog suda Branku Hrvatinu. Policija je metodom tajnog prikupljanja podataka doznala da je Tadić bio spona i sa Srećkom Jurišićem iz Splita, poduzetnikom kojega su Sanja Marketić i Ivica Drmić kasnije prokazali kao čovjeka kojemu su dali 70.000 eura da bi pomogao Glavašu

>> Sarajevo zaprimilo zahtjev za izvršnjem Glavaševe zatvorske kazne

Večernji list piše kako su istražitelji prateći Tadićeve aktivnosti doznali i kako je u nastojanju da pomogne Glavašu pokušavao pridobiti sve živo, pa je nekoliko puta razgovarao s bivšim savjetnikom pokojnog predsjednika Franje Tuđmana, Ivićem Pašalićem.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene