Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš nazočio saslušanju svjedoka obrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjedočenjem petorice svjedoka obrane danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljena istraga protiv Branimira Glavaša koji je unatoč 33. danu štrajka glađu, vidno slabiji, prisustvovao gotovo petosatnim svjedočenjima te aktivno sudjelovao i postavljao pitanja.

"Petorica svjedoka riješili su određene dileme i to je pozitivno. No, negativno je što Glavaš, zbog pritvora koji mu je određen, već 33. dan štrajka glađu, što se itekako primijeti", kazao je nakon saslušanja Glavašev odvjetnik Ante Madunić. Dodao je da je Glavaš ipak i dalje sposoban kretati se, pratiti rasprave te da se psihički dobro drži.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SVAĐE I OPTUŽIVANJA POTRESI U HDSSB-u Glavaš optužio Burića za "analni alpinizam" Slika nije dostupna Nije htio ispasti kukavica Drmić: Predao sam Jurišiću 70.000 eura za pomoć Glavašu

Njegov dolazak na sud i dalje je uvjetovan mišljenjem liječnika zatvorske bolnice koji o tome svakoga jutra izvještavaju istražnog suca Zdenka Posavca.

S obzirom da već dulje od mjesec dana štrajka glađu, neslužbeno se doznaje kako je pitanje dana kada će liječnici ocijeniti da mu izlazak iz zatvorske bolnice može štetiti.

Posavec je danas saslušao časnika HV-a Borisa Ćaletu-Cara, Krunoslava Ižakovića, bivšeg djelatnika u Sekretarijatu za narodnu obranu kojemu je Glavaš bio na čelu, te trojicu pripadnika zaštitne ili prištapske čete Darka Tolića, Luku Šarića i Zdenka Mitra.

Jednaki broj svjedoka obrane Posavec bi trebao ispitati i sutra, dok je za ponedjeljak predviđeno saslušanje šest svjedoka.

U zagrebačkoj istrazi Glavaša se tereti da je osobno naredio
zlostavljanje i ubojstvo srpskih civila Čedomira Vučkovića i Đorđa Petkovića te mučenje troje srpskih civila.

Suosumnjičeni Krunoslav Fehir, koji također prisustvuje
svjedočenjima, priznao je zločine i Glavaša prokazao kao nalogodavca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene