Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš najavio žalbu na presudu Općinskog suda u Osijeku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik Branimir Glavaš najavio je žalbu na nepravomoćnu odluku Općinskog suda u Osijeku po kojoj treba isplatiti 75.000 kuna odštete za duševne boli bivšem SDP-ovom osječko-baranjskom županu Ladislavu Bognaru, koji je 2003. tužio Glavaša zbog objeda.

Glavaš je izjavio kako ni na jednoj raspravi u tom postupku nije bio, te da je o nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Osijeku doznao od novinara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nisu utvrdili što će poduzeti Glavaš najavio pa otkazao tiskovnu konferenciju Slika nije dostupna Glavaš najavio dokazivanje da je nevin 'Osudili su nevinog čovjeka. Radi se o političkoj presudi'

"Kada dobijem pismeni otpravak, uložit ću žalbu", kazao je Glavaš.

Bognar je tražio 100.000 kuna odštete zbog Glavaševih izjava u medijima da je Bognar lažno svjedočio, da je bio umiješan u ubojstvo hrvatskog branitelja i dr.

Glavaš je rekao danas kako i dalje tvrdi da je "Ladislav Bognar postao majorom u bivšoj JNA 1990. godine, poslije demokratskih izbora u Hrvatskoj", o čemu, kaže, "posjeduje dokumentaciju" te da je i sve ostalo što je rekao o Bognaru točno.

"Zbog Bognarovih objeda da sam sudjelovao u likvidaciji osječkih Srba 1991. godine, ja sam, zajedno s Darkom Tolićem, tužio Ladislava Bognara i sada pokojnog Vjenceslava Bila, ali Sud to nije rješavao, premda smo tužbu podnijeli prije Bognara. Toliko o brzini i pravičnosti osječkog sudstva", rekao je Glavaš.

Glasnogovornica Općinskog suda u Osijeku Gordana Rotim izjavila je kako je sutkinja Jadranka Prlić u parničnom postupku Ladislava Bognar protiv Branimira Glavaša odluku objavila u utorak i da će u roku od 30 dana stranke u postupku biti pismeno obaviještene, nakon čega slijedi žalbeni postupak.

Ladislav Bognar je medijima izjavio da je zadovoljan odlukom o odšteti od 75.000 kuna jer mu, rekao je, nije bitan novac, već presuda koja govori da Glavaš ne može provoditi svoju samovolju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene