Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu utvrdili što će poduzeti

Glavaš najavio pa otkazao tiskovnu konferenciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš najavio je pa otkazao tiskovnu konferenciju u Mostaru.

Obrazložio je kako vrh njegove stranke HDSSB-a još nije decidirano utvrdio koje će korake poduzeti nakon objave pravomoćnosti presude za ratni zločin nad civilima u Osijeku. Sastanak vrha HDSSB-a s Branimirom Glavašem održan je u podrumu njegove kuće u Drinovcima gdje živi nakon bijega u Bosnu i Hercegovinu. Glavaš je istaknuo kako će kaznu ignorirati, a njegov stranački šef Vladimir Šišljagić kako ga se stranka nikad neće odreći, te da svi zajedno nastavljaju borbu za oslobađajuću presudu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Visoki kazneni sud Mladić spolno zlostavljao dijete: Ipak ide u zatvor Slika nije dostupna Beogradski vojni sud 1992. EKSKLUZIVNO - Optužnica protiv Šeksa

>> Hoće li Glavaš ostati bez odličja?

'Glavaš nije ni došao u BiH bez suglasnosti stranke i stava smo da daljnje odluke neće donositi samostalno,' rekao je Vladimir Šišljagić, predsjednik HDSSB-a. Što je Glavaš doslovno razumio i već počeo prakticirati iako su novinari inzistirali. 'Ja vas razumijem, ali ne mogu nakon mog predsjednika, kako bi to bilo da Karamarko govori nakon Kosorice,' bio je kratak Branimir Glavaš.

>> 'BiH će provesti odluku o izvršenju kazne Glavašu'

>> 'Osudili su nevinog čovjeka. Radi se o političkoj presudi'

HDSSB ne priznaje ispolitiziranu i kompromisnu presudu Vrhovnog suda RH,' dodao je Šišljagić. Nakon gubitka zastupničkog mandata, stranka je jedino na što se Glavaš još uvijek može osloniti. Taktiku borbe protiv pravomoćne odluke Vrhovnog suda, na koju nema pravo žalbe, Glavaš i HDSSB ne otkrivaju. Kao ni tko će Glavaša zamijeniti u saborskim klupama. Prema sporazumu s BiH o odsluženju kazne čim naše vlasti u susjednu zemlju pošalju sve potrebne papire, Ministarstvo pravde pokucat će mu na vrata s pitanjem na koje tada više neće moći izbjeći odgovor: gdje će služiti kaznu za ratni zločin, Hrvatskoj ili Bosni i Hercegovini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene