Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar pravosuđa BiH:

'BiH će provesti odluku o izvršenju kazne Glavašu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar pravosuđa BiH Čolak rekao je da će BiH kada to zatraži Hrvatska provesti odluku o Glavašu.

'Ako nadležni sud u Hrvatskoj putem ministarstva pravosuđa uputi zahtjev našem ministarstvu, mi ćemo sukladno Sporazumu o izvršavanju sudskih odluka u kaznenim stvarima između BiH i RH dostaviti zahtjev nadležnome sudu na dalje postupanje gdje boravi osoba o kojoj se radi', rekao je ministar pravosuđa BiH Bariša Čolak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Da postane izvršna Presuda Glavašu poslana svim strankama i MIP-u Slika nije dostupna S 10 na 8 godina zatvora Vrhovni sud Glavašu kaznu smanjio za dvije godine!

>> 'Osudili su nevinog čovjeka. Radi se o političkoj presudi'

Prema njegovim riječima nadležni sud, najvjerojatnije županijski sud u Širokom Brijegu, bi pristupio proceduri priznavanje sudske presude.

Ministar Čolak je dodao da Glavaš u tome slučaju može birati hoće li kaznu izdržavati u hrvatskom ili bosanskohercegovačkom zatvoru.

Glavaš: Ovdje se radi o političkoj presudi

'Nisam kriv. Osudili su nevinog čovjeka i ovdje se radi o političkoj, kompromisnoj presudi', rekao je Branimir Glavaš za Novu TV.

'Ako su suci Vrhovnog suda nedvojbeno utvrdili na sam nedvojbeno kriv za brutalne zločine koji su počinjeni za vrijeme Domovinskog rata, onda mi je sud trebao izreći maksimalnu, zakonom predviđenu kaznu od 20 godina zatvora', rekao je Glavaš.

>> Vrhovni sud Glavašu smanjio kaznu za dvije godine

Vrhovni sud objavio je danas da je preinačio presudu Županijskog suda Branimiru Glavašu na način da mu je kazna smanjena s deset na osam godina zatvore. Ovom odlukom je Vrhovni sud potvrdio da je Glavaš kriv, ali mu je smanjio kaznu. Odluka je objavljena na internetskoj stranici Vrhovnog suda.

Sve pravne detalje oko pravomoćne presude donosimo u Dnevniku Nove TV u 19 i 15.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene