Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bit će 'jezičac na vagi'

Glavaš: Do daljnjeg nećemo podržati ni HDZ ni SDP

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavaš je kazao kako je HDSSB, ako se dogodi situacija da sa svoja dva mandata, bude 75. ili 76. glas, spreman razgovarati.

Osnivač HDSSB-a Branimir Glavaš izjavio je u utorak u Osijeku kako stranka do daljnjeg neće podržati ni HDZ-ovu, ni SDP-ovu koaliciju, ali je stranka spremna razgovarati o toj mogućnosti u slučaju ako bi HDSSB bio "jezičac na vagi" koji bi nekoj od koalicija osigurao većinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I ne samo to NISU GA ŠTEDJELI 'Karamarko će morati objasniti 1993. godinu' Slika nije dostupna Žestoke izjave u Splitu 'OŠAMUTILO GA SUNCE' Milanović se zbunio oko datuma izbora

Glavaš je kazao kako je HDSSB, ako se dogodi situacija da sa svoja dva mandata, bude 75. ili 76. glas, spreman razgovarati s onim koalicijskim potencijalom koji bude došao do te brojke o mogućnosti da podrži konstituiranje Sabora i stvaranje parlamentarne većine koja će iznjedriti novu hrvatsku Vladu.

Na upit smatra li da bi predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović trebala raspisati nove izbore, ako ni tijekom današnjih konzultacija, nitko ne dokaže potporu od 76 zastupnika, ili bi trebala produljiti rok za sastavljanje Vlade, Glavaš je kazao kako procjenjuje da će "predsjednica ostaviti još nekoliko dana", i da će to biti kraj priče oko pokušaja sastavljanje Vlade.

Petrov iznenadio postupkom, Milanović: Mislimo da će između Božića i Nove godine sve biti dogovoreno

Nakon toga, ako se ne formira parlamentarna većina, ne preostaje ništa drugo, već da predsjednica iskoristi svoje Ustavne ovlasti i raspiše nove izbore, rekao je Glavaš tijekom primanja koje je za predstavnike gospodarskog i političkog života ogranizirao osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić.

Zamoljen da komentira posljednja previranja u Mostu, vezano za odluku Glavnog odbora Građanske opcije grada Osijeka da se njihov saborski zastupnik Miroslav Šimić povuče iz nacionalnog vijeća Mosta, Glavaš je ocijenio kako je to kulminacija nesuglasica u toj stranci, dodavši kako su iz vodstva te stranke dolazile određene informacije kako Šimić ne sluša naputke stranke, i da samostalno povlači poteze, bez dogovora s vrhom stranke.

Budući da je Šimić u međuvremenu izjavio kako ne priznaje odluku Glavnog odbora i ostaje uz Božu Petrova, Glavaš smatra kako posljednja događanja pokazuju "pukotinu i daljnje raslojavanje u Mostu", a da je teško prognozirati hoće li se Šimić prikloniti lijevoj ili desnoj političkoj opciji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene