Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glasovanje u BiH protječe bez poteškoća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasovanje na izborima za Hrvatski sabor koje se provodi na području Bosne i Hercegovine protječe bez ikakvih zapreka i odvija se u najboljem redu.

"Glasovanje se odvija u najboljem redu", izjavio je generalni konzul Anto Cicvarić potvrdivši da su sva birališta otvorena u 7 sati kako je i planirano.

Pročitajte i ovo Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu Premijer Andrej Plenković "Uspjeli smo!" Plenković o otvaranju pristupnih pregovora BiH s EU: "Ovo je velika geopolitička strateška poruka"

Na teritoriju BiH otvorena su 124 biračka mjesta, a najviše ih je na području koje pokriva Generalni konzulat u Mostaru.

Na biračkom popisu za 11. izbornu jedinicu je 284.068 hrvatskih državljana koji imaju prebivalište u BiH.

Glasovanje u BiH odvijat će se večeras do 19 sati, a birališta će ponovno biti otvorena u nedjelju u 7 sati.

Mostar: Glasovanje se odvija bez poteškoća

Glasovanje za Hrvatski sabor na 54 biračka mjesta 11. izborne jedinice u BiH koja su pod jurisdikcijom Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mostaru u subotu se odvija
bez poteškoća a zbog nešto slabijeg odziva nema niti redova za čekanje, izjavila je za Hinu u poslijepodnevnim satima konzulica Hrvatskog generalnog konzulata u Mostaru Marijana Mikulić.

Po njenim riječima je do poslijepodnevnih sati u Mostaru glasovalo 2.000, u Širokom Brijegu 1.000, a u Čapljini 700 hrvatskih državljana s pravom glasa, dok je istodobno na ostalim biračkim mjestima na konzularnom području Hrvatskog generalnog konzulata u Mostaru odaziv glasača bio uglavnom po više stotina.

"U nedjelju 25. studenog ove godine, drugog dana glasovanja u BiH, očekuje se znatno veći odziv glasača", rekla je konzulica Mikulić. Ona je potvrdila kako na glasačka mjesta na konzularnom području Generalnog konzulata RH u Mostaru dolaze i hrvatski državljani koji se nisu prethodno registrirali a trebali su to učiniti jer imaju prijavljeno boravište u Hrvatskoj. Dodala je kako je takvih hrvatskih državljana bez prethodne registracije, a koji dolaze na birališta u Hercegovini, manji broj i oni će svoje glasačko pravo moći ostvariti na području općina u Hrvatskoj gdje imaju prijavljeno boravište.

Inače na konzularnom području Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mostaru registrirano je 116.692 hrvatskih državljana koji su na središnjem izbornom popisu i kojima nije bila potrebna prethodna registracija jer nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj. Na ovom je konzularnom području (u Hercegovini) evidentirano i 2.751 hrvatskih
državljana koji su se blagovremeno, do 10. studenog ove godine, prethodno registrirali i oni svoje glasačko pravo mogu ostvariti na konzularnom području Generalnog konzulata RH u Mostaru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene