Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glasovanje na izborima za Hrvatski sabor koje se provodi na području Bosne i Hercegovine protječe bez ikakvih zapreka i odvija se u najboljem redu.


"Glasovanje se odvija u najboljem redu", izjavio je generalni konzul Anto Cicvarić potvrdivši da su sva birališta otvorena u 7 sati kako je i planirano.

Vezani članci Zoran Mamić Bez odluke o izručenju: Zoran Mamić u BiH ostaje na slobodi, sud mu privremeno oduzeo dokumente Zoran Mamić Priveden Zoran Mamić, Sud BiH provjerit će mu dokumente. Hrvatska priprema zahtjev za izručenje

Na teritoriju BiH otvorena su 124 biračka mjesta, a najviše ih je na području koje pokriva Generalni konzulat u Mostaru.

Na biračkom popisu za 11. izbornu jedinicu je 284.068 hrvatskih državljana koji imaju prebivalište u BiH.

Glasovanje u BiH odvijat će se večeras do 19 sati, a birališta će ponovno biti otvorena u nedjelju u 7 sati.

Mostar: Glasovanje se odvija bez poteškoća

Glasovanje za Hrvatski sabor na 54 biračka mjesta 11. izborne jedinice u BiH koja su pod jurisdikcijom Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mostaru u subotu se odvija
bez poteškoća a zbog nešto slabijeg odziva nema niti redova za čekanje, izjavila je za Hinu u poslijepodnevnim satima konzulica Hrvatskog generalnog konzulata u Mostaru Marijana Mikulić.

Po njenim riječima je do poslijepodnevnih sati u Mostaru glasovalo 2.000, u Širokom Brijegu 1.000, a u Čapljini 700 hrvatskih državljana s pravom glasa, dok je istodobno na ostalim biračkim mjestima na konzularnom području Hrvatskog generalnog konzulata u Mostaru odaziv glasača bio uglavnom po više stotina.

"U nedjelju 25. studenog ove godine, drugog dana glasovanja u BiH, očekuje se znatno veći odziv glasača", rekla je konzulica Mikulić. Ona je potvrdila kako na glasačka mjesta na konzularnom području Generalnog konzulata RH u Mostaru dolaze i hrvatski državljani koji se nisu prethodno registrirali a trebali su to učiniti jer imaju prijavljeno boravište u Hrvatskoj. Dodala je kako je takvih hrvatskih državljana bez prethodne registracije, a koji dolaze na birališta u Hercegovini, manji broj i oni će svoje glasačko pravo moći ostvariti na području općina u Hrvatskoj gdje imaju prijavljeno boravište.

Inače na konzularnom području Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mostaru registrirano je 116.692 hrvatskih državljana koji su na središnjem izbornom popisu i kojima nije bila potrebna prethodna registracija jer nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj. Na ovom je konzularnom području (u Hercegovini) evidentirano i 2.751 hrvatskih
državljana koji su se blagovremeno, do 10. studenog ove godine, prethodno registrirali i oni svoje glasačko pravo mogu ostvariti na konzularnom području Generalnog konzulata RH u Mostaru.