Iz inicijative Glas Naroda kažu da će zahtjev za ponovnim prebrojavanjem potpisa skupljenih na referendumu o izmjenama izbornog zakona uputiti Ministarstvu uprave


Inicijativa Narod odlučuje traži ponovno prebrojavanje potpisa koje su prikupljali za referendum o izmjeni izbornog zakona. Podsjetimo, Povjerenstvo za provjeru potpisa tada je prebrojilo potpise i utvrdilo da ih nema dovoljno. Na čelu mu je bila Terezija Marić, koja je sada obuhvaćena istragom u aferi Rimac.

Vezani članci Natalija Kanački (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Prve reakcije inicijativa za referendum: ''Baš nas zanima kome će Plenković reći da se ne zna potpisati'' Predstavnici inicijative Narod odlučuje (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Inicijativa "Narod odlučuje": "Brine nas jer Vlada odugovlači s provjerom potpisa za referendum"

Tadašnji ministar uprave Lovro Kuščević, također je USKOK-ov osumnjičenik. Zahtjev za ponovnim prebrojavanjem uputit će i Ministarstvu uprave. Tražit će da mu članovi inicijative budu prisutni.

"Tko može garantirati da su ona i njezin tadašnji šef, bivši ministar Kuščević bili pošteni prilikom provjere više od 800.000 potpisa hrvatskih građana za referendum o promjeni izbornog sustava?", rekao je Luka Mlinarić, koordinator GI Narod odlučuje.

"Baš te dvije osobe bile su zadužene za sve procedure, za brojanje i za reviziju potpisa. To je ono što je građanska inicijativa upozoravala ove dvije godine, na tu prljavu igru, kojom se hrvatskom narodu oduzelo pravo na najvažniji referendum, to je referendum o promjeni izbornog sustava", dodala je Natalija Kanački iz inicijative Narod odlučuje.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr