Natalija Kanački (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)
Natalija Kanački (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon što je Vlada izvijestila da inicijative nisu prikupile dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma, dobili smo prve reakcije Narod odlučuje i Istina o Istabulskoj. Osvrnuli su se i na najavu da će dobiti uvid u potpise.


''Za referendum o promjeni izbornog sustava na kojem biramo plenkoviće, kuščeviće i bernardiće izjasnilo se više od 10 % građana. Sad nas baš zanima kome su od birača Plenković i Kuščević odlučili reći da se ne zna potpisati'', rekla je članica Organizacijskog odbora inicijative Narod odlučuje Natalija Kanački. Dodala je da Vlada izmišlja zašto nemaju dovoljno potpisa, a poručuju da su zainteresirani da im se objasni svaki potpis koji je proglašen nevažećim. ''Bitno je da je utvrđena namjera potpisa, a ne da se neki potpis odbaci samo zato što je netko napisao Andrea umjesto Andreja'', naglasila je Kanački i zaključila da se samo traže izlike.

Vezani članci Robert Podolnjak (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Most upozorava: Ministarstvo uništilo potpise prije nego što je Sabor donio odluku o (ne)raspisivanju referenduma Predavanje potpisa za održavanje referenduma o izbornom sustavu (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) "Narod odlučuje" sudjelovat će na sjednici saborskog odbora: "Narod želi referendum i ne želi živjeti u daljnjoj izolaciji"

Kristina Pavlović iz inicijative Istina o Istanbulskoj rekla je za DNEVNIK.hr da će tražiti ne samo uvid u brojke nego i ispis svih potpisa za koje je utvrđeno da nisu valjani. ''Želimo točnu informaciju koji potpis u kojoj knjižici nije valjan'', rekla je Pavlović.
 

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade poručio je da se prema izvješću ministra Kuščevića čini da nijedna inicijativa nije prikupila dovoljan broj glasova.