Saborski zastupnik talijanske manjine Furio Radin (Foto: Dnevnik.hr)
Saborski zastupnik talijanske manjine Furio Radin (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Furio Radin, potpredsjednik Sabora i zastupnik talijanske nacionalne manjine, odgovorio na komentar predsjednice Republike, Kolinde Grabar-Kitarović napada u Uzdolju.


"Napad u Uzdolju etnički je motiviran, to je jasno kao dan", rekao je Furio Radin, zastupnik talijanske nacionalne manjine gostujući na N1 televiziji. 

Radin je dodao da su se političari o tom slučaju možda trebali snažnije oglasiti i otići na mjesto incidenta. Na pitanje je li Grabar-Kitarović kasno reagirala, Radin je rekao da zastupnici, pogotovo manjinski, ne trebaju učiteljicu. "Mi ne trebemo nikakvu učiteljicu koja će nas podučavati o tome, niti koja će nam reći kakvi mi trebamo biti zastupnici u hrvatskom Saboru", rekao je Radin.

Privođenje osumnjičenih za napad u Uzdolju (Foto: Dnevnik.hr) Zbog mogućnosti ponavljanja djela: Četvorici napadača na Srbe kod Knina određen jednomjesečni istražni zatvor

Braniteljske udruge o izjavama Milorada Pupovca (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Udruge branitelja: "Neumjesno je da se od jedne ugostiteljske tučnjave napravi državni problem"

Odgovorio je tako na kritike koje je dan ranije izrekla Grabar-Kitarović na račun Milorada Pupovca, za kojeg je rekla da "mora shvatiti da je on zastupnik u Saboru, da predstavlja srpsku zajednicu u Hrvatskoj , hrvatske građane kojima je glavni grad Zagreb, a ne Beograd".