Priča o korištenju državnih nekretnina dobila je nastavak!

Galerija Fiktivno prebivalište Frke Petešića Zvonimir Frka Petešić Zvonimir Frka-Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade, i premijer Andrej Plenković - 4 +1 Zvonimir Frka-Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade, i premijer Andrej Plenković - 2

Na upit Nove TV koristi li šef premijerova kabineta Zvonimir Frka Petešić još neke prostore, iz Državnih nekretnina odgovorili su kako mu na korištenje nisu dodijeljene druge nekretnine.

Vezani članci Lijekovi Pijete lijek za tlak, alergiju ili nesanicu? Zbog izmjena zakona, doktor bi vas mogao prijaviti policiji Uvozna radna snaga - 4 Hrvatska uvozi oko 80.000 stranih radnika, a na burzi 115 tisuća Hrvata: "Na naše oglase se ne javlja nitko od domaćih"

Kažu i da, ako se pokretnine korisnika službenih stanova, pa tako i Frke Petešića, nalaze u podrumu ili skladištu u vlasništvu Državnih nekretnina, radi se o mogućnosti privremenog smještaja stvari.

Dodaju i da se Frka Petešić po tome ne razlikuje od ostalih korisnika, niti ima samostalan pristup skladištu.

Naime, kako je Index doznao od dobro upućenog izvora, država je Frka Petešiću dala na korištenje još dvije nekretnine u vlasništvu Državnih nekretnina, obje u centru grada. Kako pišu, riječ je o garaži i podrumu koji se adaptira. 

Danas su se oglasili i iz MUP-a. Kažu kako Frka Petešić ima regulirano prebivalište i boraviše.

On je, podsjetimo, nakon priče o obnovi stana koji koristi, priznao da ima prijavljeno prebivalište u Salima na Dugom otoku. Boravište, što je u njegovom slučaju Zagreb, može se, kažu u MUP-u, produljiti i više od dvije godine, ako se radi o poslu koji nije trajnog karaktera.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju