Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Josip Friščić založio se danas za transparentnost rada državnih poduzeća i ustvrdio da nitko iz HSS-a nije došao na neku dužnost samo zbog svoje stranačke iskaznice.


Na skupu vijećnika HSS-a Grada Zagreba na Zagrebačkom velesajmu Friščić je ustvrdio da je država ‘loš gazda ako oni koji u ime države tamo gazduju loše rade, a oni će loše raditi ako ih nitko ne kontrolira, ako je svaki njihov potez pod zaštitom i ako je to nedodirljivo područje’. ‘I zato meni ne smeta da se traži transparentnost i u HEP-u i u HŽ-u i Hrvatskim šumama i Hrvatskim vodama - mi ne bježimo od toga jer smo upravo na tim principu postavili svoje odnose’, rekao je Friščić i dodao da nitko iz HSS-a nije došao na neku dužnost samo zbog svoje stranačke iskaznice.

Vezani članci Slika nije dostupna Friščić protiv izvanredne sjednice: 'Neka blagdani prođu bez svađa' Slika nije dostupna 'Sanaderov bijeg je suprotan svemu što je rekao'

Pozive sindikata na rujanske prosvjede ocijenio je pozivima na rušenje vlasti koju su izabrali građani, a ne na nuđenje rješenja za bolji život. O odnosima sa Slovenijom i nastavku pristupnih pregovora s EU kazao je kako u HSS-u imaju jasan stav da trgovanja hrvatskim prostorima kao zalogom ili cijenom nastavka pregovora ili ulaska u Europsku uniju neće biti dok HSS sjedi u Vladi. (Hina)